Piraat heeft plezier in het leven!
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Piraat heeft plezier in het leven!

Piraat heeft plezier in het leven!

19 december 2022

Dit dier is al geadopteerd!

Piraat is op straat gevonden. Ze mist een pootje, maar dat deert haar totaal niet.

We hebben haar een tijdje apart gehouden, vlak naast de grote parkietenkooi, zodat ze toch de gezelligheid had van de andere parkietjes. Sinds kort verblijft Piraat in de grote kooi en wat heeft ze het daar naar haar zin! In korte tijd was de hele kooi verkend, er werd druk gekwebbeld en lekker gegeten. Want Piraat houdt wel van een hapje! Vooral een stukje appel gaat er in als….. appel!! Wanneer Piraat zo druk is in de kooi, heb je niet in de gaten dat ze een pootje mist. In rust, zakt ze lekker door haar pootje en zit als een parkietenbolletje op haar stokje.

Inmiddels is Boefie erg in haar geïnteresseerd. We weten nog niet zeker of de liefde wederzijds is. Dat houden we goed in de gaten! Want een stelletje uit elkaar halen, dat doen we natuurlijk niet. Mocht Piraat met Boefie verder door het leven willen gaan, dan worden ze samen geplaatst.

Piraat zoekt een huisje waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen. Ze is een vrouwtje, leeftijd is ons onbekend.

Wil jij kennismaken met Piraat? Vul onderstaand formulier in.

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een weloverwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Dit dier is al geadopteerd!