Pippa

1 november 2023

Met Pippa gaat het uitstekend. Ze heet ook nog steeds Pippa omdat ik dat een leuke naam vond en het bij haar past.

Ze is lekker energiek en speelt als een pitbull. Ze is altijd erg blij om me te zien ‘s ochtends en als ik thuis werk ligt ze overdag vaak op mijn schoot te slapen (of als ik niet oplet bespringt ze me van achter in mijn nek, maar daar werken we aan).
Ze wil soms nog iets te lang doorgaan met in mijn handen bijten, daar probeer ik streng in te zijn en goed nee te roepen, maar heb wel een schrammetje hier en daar. Ze lijkt wel beter te begrijpen dat dat niet mag in ieder geval, ik probeer haar dan ook af te leiden met een hengel.

Vandaag had ik op mijn werk online een sollicitant op bezoek via de webcam. Halverwege het gesprek besloot Pippa in mijn schouders te klimmen en daar te gaan liggen. Het was een goede ijsbreker voor die sollicitant laten we maar zeggen.

Met mijn andere katten ben ik begonnen met het uitwisselen van doekjes en geurtjes van elkaar.
Pippa laat ik als ik thuis ben af en toe uit haar kamer en door mijn huis lopen.

Zondag heb ik dit ook gedaan terwijl mijn oudere kat (Moos) ook in de kamer zat. Dit is een hele lieve kater van 14 jaar inmiddels. Met mijn vorige kitten ging het ook vrij snel goed met hem.
Ik heb een filmpje gemaakt van deze ontmoeting en zoals je ziet ziet het er rustig en ontspannen uit denk ik. Moos probeert even te spelen en Pippa die het beetje spannend vindt.

Mijn andere jongere kat is vaak buiten en die heeft nog niet de gelegenheid gehad om Pippa te ontmoeten. Hij weet wel dat er iets aan de hand is want er komen genoeg geluiden uit die kamer als ze speelt. Ik heb in ieder geval goede hoop dat het goed zal komen maar het blijft nog even spannend. Rustig aan laten wennen nog.
Ik heb een aantal foto’s bijgevoegd, ook van mijn andere katten (Sam en Moos).

Bedankt dat ik via jullie dit leuke en lieve poesje heb mogen vinden!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!