Pipa en Piraat, de agapornissen

 In Asieldieren

Pipa en Piraat zijn allebei gevonden op straat. Allebei op een ander moment en onder andere omstandigheden.

Piraat zat verscholen in het riet langs een sloot en gelukkig lette iemand goed op! Piraat is een bijzonder vogeltje, want z’n pootjes zijn vergroeid. 1 van zijn pootjes staat helemaal opzij, maar hij redt zich er prima mee.

Pipa kwam zomaar aangevlogen bij iemand in de tuin. En werd gelukkig gevangen en zo kwam dit knappe vogeltje bij ons.

Helaas heeft zich voor beide geen baasje gemeld en hebben we Piraat en Pipa gekoppeld. Al snel waren ze helemaal verliefd op elkaar. Het is echt een schattig stel. We zoeken dan ook een huisje waar ze samen naar toe kunnen. Een mooie ruime kooi met veel speelgoed en misschien mogen ze zelfs wel los vliegen in huis? Want deze twee zitten vol energie.

We weten niet hoe oud ze zijn en ook het geslacht is onbekend. Ze zijn niet handtam, maar durven al steeds meer. Heeft u interesse in dit lieve stel? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

  • Voor vogels vragen we een plaatsingsbijdrage. Voor een koppel agaporniden bedraagt dit €22,-

Agapornissen, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerder soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen” Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. We zoeken voor een aantal vogels een fijn huis: een ruime kooi met mogelijkheid om lekker (los) te vliegen of een (buiten-) volière.  Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

 

Recent Posts