Pien & Peer en hun oude schommel
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Pien & Peer en hun oude schommel

Pien & Peer en hun oude schommel

15 april 2021

Pien (grijs) en Peer (groen/oranje) zijn een super leuk stelletje. Het is dan ook ongelofelijk dat zij met kooi en al op straat zijn gezet. Gevonden bij de vuilcontainer, nota bene!! Als afval gedumpt. Hoe kunnen mensen toch zo met dieren om te gaan!! 😢

Dit lieve koppeltje mankeerde gelukkig niets en werd op tijd opgemerkt. De oude kooi, met die vervelende nasmaak, hebben we weggegooid. Het enige dat straks mee gaat verhuizen is hun favoriete schommel. Die hebben we namelijk uit hun oude kooi gehaald, want ze waren enorm dol op hun oude schommel. Ze zitten elke dag wel, óf om de beurt, óf samen heerlijk even te schommelen. Dat schommelen: dat vinden ze echt zo ontzettend fijn..

Pien en Peer zijn nu op zoek naar geluk bij mensen waar ze wél welkom zijn. En waar ze de rest van hun leven geliefd en verwend worden. Ze zoeken een thuis waar ze samen mogen zijn, lekker de vleugels mogen strekken in een ruime (kamer-) volière of een huis waar ze dagelijks los mogen vliegen. Deze lieve vogeltjes willen graag onderdeel van het gezin worden. En hun eigen vogeldingetjes doen, want de hele dag in een kooitje zitten: dat is toch saai…

We weten dus niets van de achtergrond van Pien en Peer. Ze dragen ook geen ringen, dus we weten niet hoe oud ze zijn. Ze zijn niet handtam, maar vooral Peer blijft vaak rustig zitten en aandachtig luisteren, als je verhalen tegen hem verteld.

Heb je interesse in onze Pien en Peer? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 oor een afspraak of vul het contactformulier in.

Pien en Peer met hun favo schommel

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

 </strong

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Pien & Peer en hun oude schommel

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.