Pedro Pietje komt gezellig naar je toe

20 april 2023

Dit dier is al geadopteerd!

De melder keek vreemd op toen ze merkte dat er een blauw geel vogeltje rond haar hoofd bleef vliegen en op haar schouder probeerde te landen. Ze kregen hem te pakken en zo konden wij hem ophalen.

Pedro was moe, uitgeput en hongerig. En zodra we hem in het hospitaal in een kooitje zetten met een lekker bakje eten, begon hij gelijk dankbaar te eten. Daarna heeft hij met een vol buikje een heerlijk dutje gedaan.

Inmiddels weten we dat Pedro een leukerd is. Hij zit vaak heel zoet te spelen met zijn speelgoed en kijkt gezellig wat we doen. Pedro is vermoedelijk nog een jong mannetje. Zijn leeftijd is ons niet bekend. Hij is redelijk gewend aan mensen. Handen vindt hij wat spannend, maar hij komt wel naar je toe. Hij is op zoek naar een fijn huis waar al 1 of meerdere grasparkieten wonen.

Heb jij interesse in onze Pedro?  Vul dan het contactformulier in onderaan de pagina.

Algemene informatie
Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld!

Maar wat duidelijk is, is dat je met Grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”. Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere Grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar rustig wennen aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk.

Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels die, met genoeg geduld en liefde, redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. Ook kunnen enkelen soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een Grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden ze onderdeel van uw leven. Een weloverwogen beslissing om aan Grasparkieten te beginnen is dan ook belangrijk.

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!