Pasgeboren en meteen gedumpt…

8 augustus 2022

Duiven broeden het hele jaar door, soms op plekken die mensen onwenselijk vinden. Maar de oplossing van deze bewoner was wel opmerkelijk.

Een tijd terug kregen we een melding van een flatbewoner: hij had een nest met vogeltjes gevonden, in de bosjes bij de flat. Bij aankomst troffen onze chauffeurs Rutger en Anita een compleet vogelnest aan met twee baby-stadsduifjes van één dag oud. Dit nest was duidelijk gedumpt, maar wel in een kartonnen doos. Degene die dit gedaan had, hoopte blijkbaar toch dat ze gevonden zouden worden.

De fragiele en nog bijna kale pechvogeltjes hadden nog niet eens hun ogen open. Ze voelden koud aan, maar leefden gelukkig nog wel. Eerste prioriteit was natuurlijk om de jonkies zo snel mogelijk op te warmen. We hadden onze mini-couveuses toen nog niet. Onze chauffeurs waren in de buurt van Vogelopvang De Wulp, waar altijd een warme couveuse klaar staat. Daar reden ze dus snel naartoe. Onderweg hield Anita de babyvogeltjes liefdevol in haar hand om ze op te warmen, lekker dicht bij de warme kachel in de ambulance.

Gelukkig waren de duifjes net op tijd gevonden om het te overleven!

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!