Party of six

26 oktober 2020

Afgelopen zomer koos een moederkat een schuur aan de Zuiderzijde in Den Haag als ideaal plekje voor haar bevalling. De eigenaren van de schuur stonden raar te kijken toen zij de mamma met vijf kittens ontdekten.

Joshua en Tycho gaan op pad. Aangekomen op de plek van bestemming kunnen de eigenaren van de schuur de chauffeurs van weinig extra informatie voorzien. Zij spreken vloeiend Frans en laat dat nu net een taal zijn die Joshua en Tycho niet beheersen. Gelukkig hebben zij niet veel informatie nodig om in actie te komen.

En ja hoor, daar zit de kersverse poezenfamilie, in een hoekje in de schuur. Het kost de nodige moeite om de enigszins verwilderde moederpoes, die haar kleintjes als een leeuwin beschermt, te vangen. Met een vangnet en handschoenen lukt het uiteindelijk toch.

De kittens gaan in het ene vervoersmandje en moederpoes krijgt een privémandje. Dat is standaard procedure. Overigens niet alleen bij poezen maar ook bij eenden en veel andere dieren. Na een vangactie is de moeder natuurlijk flink van slag en in haar “enthousiasme” zou ze haar kinderen kunnen verwonden als zij samen in één mandje zouden zitten.

De poes heeft geen chip. De familie wordt in eerste instantie meegenomen naar het dierenhospitaal. Op zondag proberen we de opvangtehuizen namelijk zo min mogelijk lastig te vallen. In het hospitaal zetten we de kittens in een lekker mandje in een van de hokken. Daarna worden ze herenigd met hun moeder om de nacht samen door te brengen. Op maandagochtend hebben we de hele bubs naar het Haags Dierencentrum gebracht, waar er verder voor hen gezorgd zal worden.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!