Parkieto

18 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Parkieto werd gevonden en helaas heeft zijn baasje zich niet gemeld. Hij vond het in het begin reuze spannend tijdens de verzorging. Die handen vond Parkieto best groot! Maar slim als hij is, had hij al snel door dat het lieve handen waren die lekker eten, een stukje appel en wat andijvie brachten.

Parkieto kwam tot rust. Tevreden peuzelen en daarna al kwebbelend beetje uitbuiken. Parkieto zit nu gezellig bij Homer, Marge en Mies in de binnenvolière en geniet van hun gezelschap. Hij scharrelt en speelt wat af de hele dag. Wat een parkietenfeest! Maar hoe gezellig en leuk dit ook is, er gaat niets boven een eigen thuis!

We zoeken voor Parkieto een fijn nieuw huis, waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen. Parkieto is een mannetje en draagt geen ring, zijn leeftijd is ons dus onbekend. Parkieto is niet handtam.

Heb je interesse in onze Parkieto? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

 

Algemene informatie
Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld!Maar wat duidelijk is, is dat je met Grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere Grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar rustig wennen aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk.

Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels die, met genoeg geduld en liefde, redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. Ook kunnen enkelen soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een Grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden ze onderdeel van uw leven. Een weloverwogen beslissing om aan Grasparkieten te beginnen is dan ook belangrijk.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!