Pardoez, speelse zachtaardige allemansvriend!
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Pardoez, speelse zachtaardige allemansvriend!

Pardoez, speelse zachtaardige allemansvriend!

10 juli 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 10+
 • Honden: ja
 • Huis met tuin
 • Medicatie: op indicatie evt wat ontstekingsremmers
 • Speciaal dieet: hij houdt niet van natvoer

Pardoez zwierf een beetje doelloos op straat. Pardoez bleek een baasje te hebben, maar was hij al heel lang niet geweest. Hij was niet gelukkig daar, dus besloten zij dat het beter was om een nieuw huis voor hem te zoeken. Pardoez voelde zich niet lekker en had honger. Zijn ogen traanden en er liep steeds maar derrie uit zijn neus. Zichzelf schoon houden viel hem zwaar. Hij probeerde wel elke dag zijn snoet te wassen, maar tegen die hoeveelheid snot en tranen kon hij niet op. Pardoez was ziek: niesziek.

Moe

We hebben hem meegenomen naar ons hospitaal. En deze lieve jongen vond het allemaal wel best. Hij was heel erg moe en blij om weer op een zacht dekentje te liggen. Blij om een vol bakje eten aan te treffen, dat hij zich goed liet smaken. Hij was namelijk al best wat afgevallen. Nog een slokje water, even wassen en toen rolde hij zijn zieke vermoeide lijfje op. Pardoez viel in een diepe slaap.

Verdikking in neus

Het kuurtje medicatie sloeg niet meteen aan. Dus hij kreeg een langere tijd medicijnen. Elke dag werden zijn ontstoken oogjes gezalfd, en deze knul liet alles gelaten toe. Pardoez is hartstikke lief en onderging de behandelingen zonder een piep of een mauw. De dierenarts heeft nog nog een biopt genomen uit zijn neus, want er bleek een benige massa te zitten. Het leek wel een vreemd voorwerp, of anders misschien een tumor. Dat laatste bleek het geval, maar gelukkig is het wel een goedaardig tumor.

Dit tumor verwijderen is erg lastig, dus we kunnen er niets aan doen. Het blokkeert een neusgat, waardoor hij regelmatig een traanoog heeft. Hij gaat dan heel verwoed zijn ogen wassen. Je kan hem helpen door zijn oogje te deppen met een beetje gekookt water. Pardoez niest ook regelmatig, maar we vermoeden nu dat dit door de verdikking komt. Als het erger wordt is het uiteraard belangrijk dit door de dierenarts te laten controleren. We weten ook niet hoe lang hij hier al last van heeft, en hoe de toekomst zal verlopen.

Speelse zachtaardige kanjer!

Deze mooie zwarte zachtaardige speelse kater is een kanjer! Hij laat zich makkelijk oppakken en aaien vindt hij lekker. Hij is een grote allemansvriend en houdt van mensen. Spelen is absoluut favoriet. Een spelletje met trappelzakjes of een hengel vindt hij super leuk. De veer rond de krabpaal enorm geinig. En hij speelt ook uit zichzelf met alles wat hij zo op zijn pad tegenkomt. Pardoez geniet van de ruimte die hij nu heeft.

Pardoez heeft best lang moeten wachten voordat hij naar de losloopkamer mocht. Uiteraard om de andere dieren te beschermen, maar ook vanwege de uitslag van het lab. Maar nu in de losloopkamer geniet hij van de buitenren. Hij zit het liefst zo hoog mogelijk. Je vindt hem vaak op de klimboom buiten over het terrein te staren. Of op het hoogste bedje van de krabpaal. Een fijn hoge krabpaal met bedje voor hem thuis, zou hij enorm waarderen.

Pardoez is ongeveer 6 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Pardoez? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter) 

Fotografie © Agnes Ludwig

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Pardoez, speelse zachtaardige allemansvriend!

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.