Panter

27 augustus 2020

Wat is dit een kanjer. Hij is precies zoals jullie hem hebben omschreven. Stoer, lief, nieuwsgierig, speels en gelukkig ook knuffelig.

De eerste dag bij ons ging super. Hij kwam gelijk zijn mand uit en ging op onderzoek uit. Nergens bang voor, alleen maar nieuwsgierig naar zijn nieuwe huis en huisgenoten. Panter laat zich door iedereen thuis oppakken. Hij komt ook af en toe op schoot liggen knuffelen en dan kan hij zomaar een uur bij je liggen. Heerlijk.

Het is echt een gezelschapsdier. Als hij gaat liggen doet hij dat niet ver bij ons vandaan. En nieuwsgierig naar alles wat je doet. Hij is ook super speels en haalt acrobatische toeren uit om alle vliegen in huis te vangen. Waarbij wij verbaasd zijn hoe weinig daarbij is gesneuveld in huis…. tot nu toe.

Met Lucky, onze hond, en Panter gaat het ook goed samen. Normaal rennen katten weg en gaan blazen naar Lucky. Panter niet, die snuffelt aan hem en begroet Lucky als hij terugkomt van een uitlaatronde en speelt met zijn kwispelende staart. En heel soms besluipt hij Lucky om vervolgens bovenop hem te springen. Waarna Lucky een beetje suffig kijkt, omdat hij niet weer wat hij daarmee aan moet. Ben benieuwd hoe dat gaat ontwikkelen, want Lucky wil wel spelen.

Panter is ook een paar keer met een tuigje aan buiten in de tuin geweest. Dat vond hij ook wel interessant. Hij is voor niets en niemand bang. Dat wordt spannend als hij, na de voorgeschreven 6 weken, straks echt naar buiten mag. Komt hij terug? Gaat hij met iedereen mee naar binnen? Wordt hij de schrik van de buurt? We zullen het wel zien.

Panter heeft maar 1 “slechte” eigenschap. Hij is geobsedeerd door eten. Het maakt niet uit van wie het is, maar Panter probeert mee te eten. We kunnen niets meer laten liggen op het aanrecht, verpakt of niet verpakt. Dat heeft er voor gezorgd dat onze keuken altijd opgeruimd is… hahaha.. Toch wat tekort gekomen vermoeden we. Wie weet wordt dat nog wel beter. Gelukkig wist hij na 2 dagen wel dat hij gewoon op de grond kan blijven als we het eten klaarmaken voor hem en Lucky.

Kortom wij zijn superblij met Panter en willen hem niet meer missen. Hij is alles waar wij op hoopten.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!