Pandora, dapper poesje (1 jaar)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Pandora, dapper poesje (1 jaar)

Pandora, dapper poesje (1 jaar)

9 november 2022

 • Kan met andere katten: nee
 • Kinderen: 14+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee
 • Ervaring met katten

Van verschillende mensen kregen we een melding dat er in het Zuiderpark een moederpoes met een aantal kittens rondliep. Moederpoes was benaderbaar maar de kittens hielden zich op afstand. Was dit een zwerfpoesje en had ze haar kittens buiten in het park gebaard? Of was ze met nestje en al gedropt? We weten het niet. Maar dat dit gezinnetje niet in het park kon blijven was duidelijk. Het heeft ons nogal wat moeite gekost om ze allemaal te vangen. Eerst lukte het drie kleintjes mee te nemen naar het hospitaal. Pas later konden we mama en het vierde kitten vangen.

Weer aan mensen gewend

Pandora, zoals we mama noemden, is nog jong – ongeveer 1 jaar oud. Ze is mensen gewend, al wilde ze toen ze net binnen was niets van ons weten. Ze beet flink van zich af. Dat begrepen we best. Het zal niet makkelijk zijn geweest om als jong poesje buiten je kinderen te moeten voeden en beschermen. Toch maar dapper van zo’n moedertje. Inmiddels weet Pandora weer dat mensen best leuke wezens zijn. Ze geven je eten en aandacht, zorgen dat je kattenbak schoon is en dat je een lekker plekje hebt om te slapen.

Pandora weet wat ze wil (en niet)

Aandacht wil Pandora graag. Ze komt meteen naar je toe als de deur van haar hok opengaat. Ze geeft kopjes en komt even snuffelen wie je bent. Wat krabbeltjes over haar kopje vindt ze heerlijk. Onze verzorgers vinden haar unaniem lief. Maar ze kan ook ineens een tik geven als ze vindt dat het geaai te lang duurt. Dat kantelmoment komt ineens.

Pandora bepaalt namelijk liever zelf wat er gebeurt. Misschien gaat dit gedrag over als ze eenmaal haar thuis heeft gevonden, maar zeker is dat niet. Sommige katten houden nou eenmaal niet van lang aaien. Daarom plaatsen we haar liever bij ervaren kattenmensen en niet bij kinderen. Als je een beetje rekening houdt met haar ongeduldige karaktertje is Pandora een lieve poes, die nog veel kan leren. Ze is immers zelf nog maar net de kittenleeftijd ontgroeid.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Zorg ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en haar nieuwe mensen. We raden aan haar eerst in een aparte kamer te laten wennen en pas als ze snapt dat alles veilig is, haar beweegruimte langzaam uit te breiden. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Dit zal zeker enige weken tijd nodig hebben. Voorkomen moet worden dat ze té snel naar buiten wordt gelaten, dan is de kans op weglopen groot.

Pandora is ongeveer 1 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt

Wil jij kennismaken met Pandora? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Pandora, dapper poesje (1 jaar)