Pandora, dapper pienter poesje (1 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Pandora, dapper pienter poesje (1 jr.)

Pandora, dapper pienter poesje (1 jr.)

9 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met ruime groene tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee
  • Ervaring met katten

Van verschillende mensen kregen we een melding dat er in het Zuiderpark een moederpoes met een aantal kittens rondliep. Moederpoes was benaderbaar maar de kittens hielden zich op afstand. Was dit een zwerfpoesje en had ze haar kittens buiten in het park gebaard? Of was ze met nestje en al gedropt? We weten het niet. Maar dat dit gezinnetje niet in het park kon blijven was duidelijk. Het heeft ons nogal wat moeite gekost om ze allemaal te vangen. Eerst lukte het drie kleintjes mee te nemen naar het hospitaal. Pas later konden we mama en het vierde kitten vangen.

Jong moederpoesje

Pandora, zoals we mama noemden, is nog jong – ongeveer 1 jaar oud. Ze is mensen gewend, al wilde ze toen ze net binnen was niets van ons weten. Ze beet flink van zich af. Dat begrepen we best. Het zal niet makkelijk zijn geweest om als jong poesje buiten je kinderen te moeten voeden en beschermen. Toch maar dapper van zo’n moedertje. Inmiddels weet Pandora weer dat mensen best leuke wezens zijn. Ze geven je eten en aandacht, zorgen dat je kattenbak schoon is en dat je een lekker plekje hebt om te slapen.

Pandora wil spelen

Aandacht wil Pandora graag. Ze komt meteen naar je toe als de deur van haar hok opengaat. Ze geeft kopjes en komt even snuffelen wie je bent. Wat krabbeltjes over haar kopje vindt ze heerlijk. Je mag haar van kop tot staart aaien. Niet te lang, maar dat wil bijna geen enkele kat. Onze verzorgers vinden haar unaniem lief. Ze is lekker speels en geniet met volle teugen van haar loslooptijd. Deze dame heeft heel veel energie en is daardoor wat gefrustreerd bij ons. Ze willen rennen en spelen, en klimmen en leuke dingen doen.

Pienter meisje

Deze jonge dame is een intelligent poesje. We spelen veel met haar en geven haar allerlei hersenkrakers. Moeilijke voerpuzzels: daar draait zij haar poot niet voor om. Even bekijken, snuffelen, nog een keer goed opletten als de verzorger het voordoet en hop ze doet het na. Pandora leert razendsnel en is een pienter dametje.

Schoentje tikken

Pandora wil soms ineens tegen je schoenen tikken, meestal heel kort en dan loopt ze weer weg. Het stelt niet heel veel voor hoor. Hieronder zie je een filmpje van dit gedrag. Ze lijkt dan boos op je schoen. Is ze vroeger geschopt? Of komt het omdat ze graag het keukentje in wil, waar al het lekkere voer staat. En zou het thuis met meer ruimte meteen over zijn? We weten het niet, maar we zijn haar nu aan het trainen. Positieve associaties met schoenen moet dit meisje krijgen. We leggen brokjes op en rond de schoenen en laten haar zo wennen dat schoenen helemaal niet stout zijn, maar juist mega leuk!

Als je een beetje rekening houdt met haar ongeduldige karaktertje en een beetje met haar gaat ‘schoenen-werken’, is Pandora een lieve, speelse poes, die nog veel kan leren. Ze is immers zelf nog maar net de kittenleeftijd ontgroeid.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Zorg ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en haar nieuwe mensen. We raden aan haar eerst in een aparte kamer te laten wennen en pas als ze snapt dat alles veilig is, haar beweegruimte langzaam uit te breiden. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Voorkomen moet worden dat ze té snel naar buiten wordt gelaten, dan is de kans op weglopen groot.

Pandora is ongeveer 1 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt

Wil jij kennismaken met Pandora? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Nancy Folten en Simone Janssen

aaien van kop tot teen vindt ze heerlijk ⤵️

 

schoenen vindt ze niet leuk ⤵️

 

Maar spelletjes wel ⤵️

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!