Overleden witte kat blijkt iets heel anders

6 november 2020

Een melding aannemen over een overleden kat is altijd even slikken. Dit keer belde er een mevrouw die een overleden kat in haar tuin zag liggen. Maar gelukkig… bleek het om iets heel anders te gaan.

De mevrouw durfde zelf niet in de buurt te komen. Wel had ze bij buren al rondgevraagd of iemand misschien een witte kat miste. Dat was niet het geval. Ook op Amivedi zag ze in haar buurt geen vermissing van een witte kat staan.

Chauffeur Samantha ging eropaf. Zoals gewoonlijk heeft de chauffeur een chipreader bij zich om te kijken of de kat gechipt is. Dat is de snelste en makkelijkste manier om de eigenaar te achterhalen.

De mevrouw liet Samantha binnen en ging zelf verder met haar eigen bezigheden. De kat lag tussen flink wat onkruid. Samantha vroeg zich af hoe lang de kat er al zou liggen, want op het eerste gezicht was er nog weinig van het beestje over. Dichterbij gekomen bleek dat het helemaal niet om een kat ging! Het was een grote witte paddenstoel. Nou, die hoefde natuurlijk niet op chip gecheckt te worden.

Samantha liet aan de melder weten dat het niet was wat ze dacht dat het was. Mevrouw geneerde zich voor de situatie. Maar wij rijden liever een keer voor niets, dan dat er niet gebeld wordt terwijl het wel nodig is!

Samantha bracht ook gelijk de collega’s in de meldkamer op de hoogte. Zij konden het bijna niet geloven en hebben wel even moeten lachen. Eind goed al goed.

Afbeelding ter illustratie, © Martijn Hoek.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!