Otter zijn operatie

12 maart 2019

Dit is één van onze huidige patiëntjes: Kater Otter. Deze naam heeft deze stoere vent van ons gekregen.

Ruim drie weken heeft dit mannetje op straat gelopen, met een gebroken poot en enorme pijn. Maar hij liet zich maar niet lokken of vangen. Wij werden gebeld of we kunnen helpen. En uiteraard kwamen we toen gelijk in actie! We gingen er alles aan doen om hem te helpen. Helaas liet dit katertje zich, ook door onze mensen, inderdaad niet zo makkelijk vangen. Maar wij geven natuurlijk niet zomaar op! We hebben een vangkooi geplaatst, en gelukkig, uiteindelijk, liep Otter de kooi in.

Otter was verschrikkelijk boos en ook heel erg bang, toen we hem ophaalden. We zijn direct naar onze eigen dierenarts gereden. Daar kreeg hij een roesje, zodat er een röntgenfoto van zijn poot kon worden gemaakt. Otter bleek een hele nare, gecompliceerde breuk te hebben. Onze dierenarts heeft overlegd met een collega orthopedisch specialist, om te bespreken of zijn poot nog wel te redden was. Ook zijn gebit was er niet al te best aan toe, zijn hoektanden zijn behoorlijk beschadigd. Maar dat is van latere zorg.

Otter is met ons meegegaan en kreeg een zachte mand en pijnstilling. Even bijkomen en bijslapen maar…… Gelukkig bleek Otter niet zo boos als hij zich in eerste instantie deed voorkomen. Hij vond het allemaal gewoon enorm spannend, en hij had echt heel erg veel pijn. Toen de pijnstilling eenmaal ging werken, werd ons Otter-vriendje hartstikke lief! Hij kroelt en spint en knuffelt erop los. Otter is heel erg blij met alle aandacht en echt een hele lieve schat!

Otter zijn poot was helaas niet te redden en hij werd gepland voor een pootamputatie. Gisteren was het dan zo ver. Op naar onze dierenarts, Jelke Jan Smit van ‘De Dierendokter Den Haag’, voor deze ingrijpende operatie. Lieve Otter heeft de operatie gelukkig goed doorstaan en is nu weer aan het bijkomen in ons hospitaal. We gaan hem de komende tijd enorm verwennen en vertroetelen.

Het zal voor Otter best wel even wennen zijn, dat hij een poot mist. Maar we hebben hier ervaring mee: katten zijn hier sneller aan gewend dan mensen. Een kat redt zich, ook op drie poten, goed en past zich wonderbaarlijk snel aan.

We houden jullie op de hoogte hoe het met Otter gaat. Voorlopig moet hij een lange tijd herstellen en hij is niet beschikbaar voor plaatsing of reservering. Je kan dan ook niet voor hem bellen.

foto onder: zijn elleboog steekt helemaal uit en zijn poot is verbrijzeld…. 🙁  hij liep hier gewoon 3 weken mee rond!

Otter wordt geopereerd… 

na de operatie: nu herstellen maar, arme jongen… maar we gaan je heel erg vertroetelen, hoor..  

Fotografie © De Dierendokter Den Haag en intern

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS OTTER HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!