Heb je altijd al dieren willen helpen, maar twijfelde je omdat je niet genoeg kennis dacht te hebben? Grijp nu je kans! Iedere vrijwilliger kan zich bij ons ontwikkelen tot chauffeur of centralist via de interne opleiding die wij aanbieden. 

De basisopleiding bestaat uit de basiskennis die nodig is binnen onze organisatie. De opleiding bestaat uit vijf modules en een examen: Dierenhospitaal en Ambulance Den Haag, huisdieren, wilde dieren, identificatie en EHBO. Aan bod komt onder andere wie wij zijn, wat we doen, waar we voor staan, maar ook een gezonde dosis basiskennis over de wilde dieren en huisdieren waar we mee te maken hebben. Ook bevat deze basiscursus een module over EHBO bij dieren.

Data komende basisopleiding
De basisopleiding wordt altijd op dinsdagavond gegeven en iedere module duurt ongeveer 2,5 uur. Later instromen is ook altijd mogelijk.

  • 5 maart Module 1 Dierenhospitaal en Ambulance Den Haag
  • 12 maart Module 2 Huisdieren
  • 19 maart Module 3 Wilde dieren
  • 26 maart Module 4 Identificatie
  • 2 april Module 5 EHBO
  • 9 april Examen

Naast de lessen op de dinsdagavonden moet je uitgaan van ongeveer 10 uur aan zelfstudie voor de gehele basisopleiding.

Gratis
Aan de basisopleiding zijn geen kosten verbonden. De opleiding is alleen bedoeld voor vrijwilligers van de dierenambulance en we rekenen erop dat je na het volgen van de opleiding, minimaal tot oktober bij ons blijft als vrijwilliger. Zo kunnen we samen de zomerdrukte aan!

Aanvullende opleidingen
Met de basisopleiding ben je al een heel eind. Daarnaast krijg je per functie een aanvullende opleiding: speciaal voor chauffeurs of juist speciaal voor centralisten. De aanvullende opleidingen bestaan voor een deel opnieuw uit theorie, maar voor een groter deel uit praktijklessen. Je loopt mee met ervaren medewerkers en krijgt een mentor toegewezen die jou begeleidt en bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Grijp je kans!
Heb je altijd al als vrijwilliger ons team willen versterken en dieren willen helpen? Grijp dan nu je kans en meld je aan! Check de vacatures op dierenambulancedenhaag.nl/vacatures.

 

Help ons de dieren helpen!