Onzekere Merel
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Onzekere Merel

Onzekere Merel

9 januari 2022

Die arme Merel heeft een hoop meegemaakt denken wij. Ze is namelijk van alles onder de indruk en mensen vindt ze erg spannend.

Merel werd gevonden op straat en kwam bij ons. Ze had een kale plek op haar gezichtje, dus we denken dat ze misschien een aanvaring heeft gehad met een andere vogel buiten. Kleine valkparkieten maken nou eenmaal geen kans tegen onze inheemse eksters, kauwen en kraaien.

Gelukkig werd ze op tijd gevonden. Wat we nu voor Merel willen is een fijn thuis! Waar 1 of meerdere valkparkieten wonen. Want wij denken dat ze daar heel blij van wordt.

Merel haar leeftijd weten we niet. Ze zou een vrouwtje kunnen zijn aan haar verenkleed te zien, maar doordat we haar leeftijd niet weten, kan het ook nog een jeugdkleed zijn.

Heb je interesse in onze Merel? Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur 070 3282828

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.

Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Onzekere Merel

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.