Onzeker kakariki vrouwtje zoekt fijn huis

 In Asieldieren

Deze knappe Kakariki werd binnen gebracht bij Wildopvang Delft, en was gewond aan haar poot. Eén van de teentjes bleek gebroken. Nadat ze de Kakariki eerste hulp hebben geboden, belden ze ons, want een Kakariki is geen inheemse wilde vogel en zit dus niet op zijn plek in een wildopvang.

Met veel liefde vangen we de vogel hier op. Geslacht herkennen van Kakiriki’s is wat lastig, maar doe je meestal aan de hand van de snavel basis. Vrouwtjes zijn iets fijner en de mannen hebben een bredere snavelbasis. We denken daarom dat zij een dame is.

Na een periode van pijnstilling, heeft zij geen last meer van haar teentje. Deze knappe Lutino Kakariki is een beetje onzeker. Hoe dat komt, weten we uiteraard niet. Misschien heeft ze niet genoeg aandacht gehad. Of misschien heeft ze door de vervelende behandeling aan haar teentje, minder vertrouwen gekregen in mensen.

We hebben haar geprobeerd te koppelen met een andere Kakariki die we momenteel ook in de opgang hebben zitten, maar die jaagt haar constant weg. Dit vrouwtje is niet handtam en haar leeftijd is ook niet bekend.

Heeft u interesse in deze lieve onzekere dame? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00.

* Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage, voor een Kakariki bedraagt dit € 20,-

Recent Posts