Onze fluitende vriendjes: de Valkparkieten

 In Asieldieren

Update: sharky is geplaatst! .

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het van oorsprong uit Australië afkomstige vogeltje staat bekend om hun gezellige gefluit en hun super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dit zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommige gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen. Bij goede verzorging kan een valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet een valkparkiet een bewuste keuze zijn, want ze zijn een onderdeel van uw leven!

Hier onder het verhaal van Sharky..

Valkparkiet 20mrt-63 Sharky:

Hap, hap, hap dacht Sharky toen de andere grote vogels hem buiten op zijn kopje pikte. Maar Sharky hapte terug en dat heeft zijn leven gered. Toen de melder Sharky vond in een hoekje op straat, bedacht deze zich geen moment en nam Sharky mee naar huis. Veilig en warm.

Toen onze ambulancechauffeur Sharky nakeek, constateerden hij dat Sharky veel geluk heeft gehad en er met wat schrammetjes, maar wel een kale kop vanaf is gekomen. Zijn kuif is nog niet terug, maar dat deert hem niks! Hij is blij en nu nog blijer dat hij op zoek mag naar een fijn nieuw huis met lieve baasjes en 1 of meerdere soortgenootjes.

Sharky fluit daarom volop! Hij laat horen dat hij er is en dat hij altijd mooi voor je zal fluiten. Hij is gek op aandacht, hij laat zijn koppie altijd zakken om lekker gekroeld te worden…..

Sharky draagt een ring uit 2015 en is aan de hand van zijn gedrag hoogst waarschijnlijk een man.

 

 

Heeft u interesse? Bel ons op 070 3282828 voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur.

* Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage. Voor een valkparkiet bedraagt dit €14,- en voor een koppel €25,-

Recent Posts