Ontsnapte zwerfkat

15 februari 2021

Ongelukjes gebeuren en hoewel wij dit graag ontkennen, ook bij ons op het hospitaal gaat wel eens iets mis. Met de vrieskou is het extra druk op de meldkamer. Eén van onze vaste melders nam contact op over een zieke zwerfkat waar wij al langer een oogje op hielden. Want hij zat eindelijk in de vangkooi die wij in samenwerking met de melder hadden neergezet. We hebben hem, YES! Is er een ambulance in de buurt om hem op te pikken? Helaas waren alle ambulances op dat moment bezet met spoedgevallen. Onze melder besloot een handje te helpen en de zwerfkat langs te brengen. Toen gebeurde het ondenkbare: op de één of andere manier ontsnapte de zwerver uit de vangkooi en uit de auto op ons terrein! 

Nee!!! Chips! In de vrieskou, op vreemd terrein. Wat nu?!

Alle alarmbellen gingen af in het hospitaal. “Er is een zwerfkat los!” galmde het door het hospitaal. Op alle stations in ons hospitaal laat iedereen op zo’n moment het werk vallen: op kantoor, bij de dierverzorging, de vrijwilligers. Alleen op de meldkamer bleef één iemand achter. De communicatie is kort maar krachtig: “Heb je een net?” “Ik pak de handschoenen”. Binnen enkele seconden staat het hele team op ons terrein en proberen we sluipend de kat in te sluiten. “Niet richting het water,” wordt er besproken. Als de kat in de vrieskou in het water beland en hierna weet te vluchten kan dit fataal zijn.

We ondernemen meerdere pogingen, maar de kat vangen op zo’n open terrein lijkt een onmogelijke missie. De kat vlucht en ontwijkt ons elke poging bij een haar. Maar als er mensen bestaan die een vluchtende kat kunnen vangen, zijn wij dat! Voorzichtig sturen we de kat in de richting van de parkeerplaats. De kat besluit beschutting te zoeken in onze strandwagen en klimt van onderen de auto in. Wij kunnen ons voorstellen dat mensen hiervan schrikken, maar voor ons was dit juist een positieve wending. Katten uit auto’s bevrijden doen wij regelmatig! We duiken onder de auto om te voorkomen dat de kat weer ontsnapt.

Voorzichtig word de motorkap open gedaan. Hop! Onze vrijwilliger doet een gooi met het net en hij zit! Voorzichtig wordt het beestje met net en al opgepakt en laten we hem van bovenaf in de bench zakken. De kat doet nog een poging om door de opening van het net en de handschoenen heen te glippen maar tevergeefs. Hij krijgt van alle kanten een duwtje op de billen, er is maar één weg uit het net en dat is: de bench in. Hekje dicht: “Check: goed op slot?” We hebben hem! Er wordt opgelucht adem gehaald. Wat een teamwork!

 

Missie geslaagd! De zwerfkat krijgt een rustig plekje met wat extra lekkers om bij te komen van dit avontuur.

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!