Ontroerend goed

26 februari 2018

Wat een lieve, fijne mensen zijn er toch. Tot die conclusie kwamen we op een ochtend, alweer een paar maandjes geleden, toen we vanuit de Vaillantlaan een melding kregen dat er vermoedelijk een meeuw was aangereden.

Toen we arriveerden zagen we een ontroerend tafereel. Met zijn rug tegen een muurtje aan zat een medewerker van PostNL, die liefdevol een meeuw tussen zijn warme benen hield. De man vertelde ons dat hij aan de kant van de weg de vogel zag, die zo te zien een behoorlijke klap had gekregen. Het kopje van de vogel hing ook een beetje schuin. ‘Ik heb het kopje voorzichtig recht gezet,’ vertelde de man die duidelijk een vogelliefhebber was, ‘en heb hem warm gehouden totdat jullie kwamen.’

Ook zei hij dat het al de tweede keer was dat hij in een betrekkelijk korte periode de dierenambulance had gebeld. De vorige keer had hij ook een vogel gered, die was aangereden. We namen de meeuw over van de man en brachten ‘m naar vogelopvang De Wulp, waar hij kon aansterken. En de actie van de PostNL medewerker, die was ontroerend goed!

Fotografie © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!