Onstuimige streken

7 november 2020

Hallo vrienden, hier 🐐 Remy weer.

Wat een turbulent weekje hebben we allen achter de rug zeg, het was bijna niet bij te houden. ´Never a dull moment’, zou mijn verre neef, geit Nubi, uit Engeland zeggen. Maar eerlijkheidshalve, waren het een beetje te veel dullige momenten.

Zo had die pony ´Boe´ een black out of misschien stiekem gesnoven, in ieder geval ging hij helemaal los! Eerst ging hij Lies, Ramses en mij plotseling weer achterna, maar ja wij zijn sneller. Toen ging hij als een rare gladiool achter Floris aan. Jemig wat kan die ouwe nog schoppen zeg! … en rennen joh, als een hinde. Nou ja een oudere hinde dan, Mehhhh…  Hij is wel vijftien of twintig jaar ouder, dus op een gegeven moment kon Floris niet meer.

Toen kwamen de verzorgers en hebben Boe meegenomen voor een loop exercitie, om hem wat energie te laten lozen. Bij terugkomst was die gozer eindelijk een tikkie uitgeput, en de verzorger ook geloof ik. Nu we het toch over Floris hebben. Zeg ouwe: is het nu wel even tijd voor je verhaal?

Floris: ”Nou vooruit, alhoewel ik m’n manen er niet helemaal bij heb. Ik ben die Boe wel een beetje zat! Op zich geen kwaaie gozer hoor, maar hij weet niet van ophouden. En daar heb ik echt geen zin meer in op m’n ouwe dag. Maar wat wilde je nu?” Je levensverhaaltje, dat had je beloofd!  ”O ja, nou effe kort dan. Uiteraard ben ook ik gevonden, jammer genoeg… Tja of misschien wel gelukkig. Dat was ergens in 2004 in ’s Gravenzande. Omdat er in het Westland geen opvang was, werd ik hier gebracht. Daar bofte ik achteraf wel mee, denk ik zo.

Mijn maatje was toen Godfried, ook een pony ooit gedumpt bij het Land van….? Nou….? Slimme geit… ? Het Land van…. ? Tjonge zeg, lekker scherp hoor Remy, en kijk niet zo glazig! Bij het Land van Ooit dus. Laat ook maar..  En, om het verhaal niet langer te maken: toen kwam pony Caspar. Toffe gast, lekker onstuimig, in voor een gebbetje. Maar goed ik was jonger en de baas. Dat waren nog eens tijden, joh en dat was een maatje, joh…… we deden álles samen. Helaas is hij vorig jaar overleden, ik mis hem wel…..

Kijk, met jullie drieën is het ook wel geinig hoor, maar ja een beetje een oudere pony om gezellig door het weiland te sjokken zou toppie wezen, maar ja……… Hier laat ik het bij, ik barst van de spierpijn door al dat gespring en geren.

Dank je Floris, en sterkte.

Oja, dit moet ik ook nog vertellen: Opeens kwamen die verzorgers met grote zeilen aanzetten! Daar moest ik uiteraard het fijne van weten. Hesen ze die dingen over de kippenren! Want er mag geen vogelpoep in vallen, van overvliegende vogels, hoorde ik. Er kan iets besmettelijks in zitten. Lekker goor weer zeg. Eén voordeeltje: die kippies moeten binnen blijven, dus lopen niet steeds voor onze voeten.

Nou dat was het weer….. Mehhhhhhh…. O nee nog één dingetje: Weet je nog dat ik iets opmerkte over die rare maskers, die al die mensen hier dragen? Nou dat zijn maskers om je te beschermen tegen Carola. Nu schijnt dat niet zo’n lieverdje te zijn, hoorde ik. Dus voorzichtig en laat je niet zoenen door haar. Watte?? Ramses roept dat ik niet zo dom moet mekkeren, en anders maar moet stoppen met m’n bloggie! Hij zegt dat het geen Carola, maar Corona is, en dat is een virus, waar je heel ziek van kan worden. En dat ik kakel als een kip zonder kop.

Huhhhh?? Een kip zonder kop kan toch niet kakelen?? Ga nu effe herkauwen, en nadenken………

Dikke Mehhhhhhhh, Remy

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!