Onhandige reiger zorgt voor stekelige jas

8 maart 2021

Afbeelding ter illustratie

Je kent ze wel: reigers die eenzaam en ineengedoken roerloos langs het water staan, als een oud bochelig mannetje. Op een middag kregen we dan ook een melding over een zielige reiger in een park in Rijswijk. Alleen… deze reiger stond niet bij het water.

Ambulancechauffeurs Ad en Janneke werden na aankomst in het park door de melder naar de reiger gebracht. Hij stond inderdaad helemaal ineengedoken naast het wandelpad. Van een afstandje was niet te zien of hij iets mankeerde. Janneke benaderde hem daarom voorzichtig. En je raadt het al: toen ze de reiger wilde pakken schoot hij opeens met al zijn resterende kracht de bramenstruiken in. Oei! Bramenstruiken zitten vol nare stekels en de reiger kwam dus niet heel ver. Maar Janneke had daardoor geen keuze: ze moest ook de bramenstruiken in.

Gelukkig had ze de reiger snel te pakken. Toen volgde een nieuwe uitdaging: doordat ze in een nogal vreemde positie stond, in de struiken mét reiger in de hand, moest Ad haar ondersteunen om zonder te vallen eruit te komen. Poeh, een geluk dat ze op deze rit met z’n tweeën waren! Met een jas vol stekels onderzocht Janneke de reiger. Op het eerste gezicht zag hij er goed uit, maar hij was veel te mager. Daarom is hij overgebracht naar vogelopvang De Wulp om op krachten te komen.

En Janneke? Die was daarna nog wel even bezig om alle stekels uit haar jas te halen.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!