Ongeregistreerde husky bij de politie

8 november 2022

Afgelopen week ontvingen we een melding van de politie over een gevonden husky. De husky liep over straat zonder eigenaar. Na enige tijd lukte het de politie om de hond te vangen. Hierna belden ze ons.

Wij konden de husky checken op een chip. De hond had een Bulgaarse chip en was niet geregistreerd in Nederland. Hierdoor konden we de eigenaar helaas niet achterhalen. We namen de husky mee naar ons hospitaal. We gaven haar lekker te eten en hoopten dat de eigenaar zich zo snel mogelijk bij ons zou melden.

De volgende ochtend lieten we de husky weer uit en verwenden we haar extra. Het was zo’n lieve hond! Helaas had de eigenaar zich nog steeds niet gemeld. Na één nacht brengen we gezonde honden en katten altijd door naar het Haags Dierencentrum. En nu dus ook.

Onze chaufeurs gingen die dag weer verder met andere meldingen. Zo kregen we een melding over een vogeltje dat we moesten ophalen in een tuin. Toevallig was dit in de wijk waar de husky de dag ervoor was gevonden. Onze chauffeur was aangekomen bij het huis van het vogeltje toen er plots een man in paniek een foto van zijn hond liet zien. Hij vroeg of de dierenambulance deze hond had gevonden. De hond op de foto bleek de gevonden husky te zijn!

De eigenaar van de husky had tranen in zijn ogen van geluk en kon de hond direct ophalen bij het Haags dierencentrum. Hij moet de buitenlandse chip nog wel bij de Nederlandse database registreren, zodat hij voortaan sneller met zijn lieve hond herenigd kan worden.

Gelukkig een goed einde door het samenwerken met de politie en het Haags dierencentrum!

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!