Ongeluk zit in een klein hoekje

26 juli 2019

Gisteren werden we opgeroepen voor een hond op een balkon. Buurtbewoners hadden de hond opgemerkt en belden de politie, die weer de brandweer en ons inschakelden.

Onze ambulancechauffeurs André en Jan waren snel ter plaatse. André is met de brandweer in het bakje mee naar boven gegaan en kon via het open slaapkamerraam naar binnen. Daarna kon de balkondeur worden geopend en de golden retriever snelde naar binnen. De hond was gelukkig niet oververhit en in goede conditie. In de huiskamer grenzend aan het balkon stond eten en vers water. We hebben gelukkig niet hoeven koelen en de hond hoefde niet mee.

Aan het eind van deze actie kwamen de bezorgde eigenaren thuis. Ze waren maar heel eventjes weggaan. En wat bleek? Ze hadden de deur naar de kamer opengezet, maar deze was waarschijnlijk door de wind dicht gewaaid of de hond had de deur per ongeluk zelf gesloten door er tegenaan te lopen.

Ze waren enorm geschrokken dat hun lieve viervoeter op het balkon was beland. De deur had natuurlijk met iets geblokkeerd moeten worden, zodat de deur niet dicht kon slaan. De eigenaars snapten dat ze niet handig waren geweest en waren dolblij dat hun lieve hond in orde was. Dit was gewoon een stom ongeluk. Maar wel één die een ernstige afloop had kunnen hebben.

Let goed op elkaar met deze hitte! En let goed op je dieren. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje!

Fotografie © Regio15

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!