Onervaren piloot met weinig vlieguren

12 juli 2018

In deze maanden hebben we het extra druk, niet alleen met gedumpte dieren maar ook met alle jonge vogels die geboren worden. We krijgen nu dagelijks telefoontjes over jonge meeuwen die van de daken afvallen en op een balkon of in een tuin terecht komen.

Dit keer kwam er een melding over een ooievaar die al geruime tijd op iemand haar balkon zat en niet wegvloog. Eenmaal aangekomen in Mariahoeve ziet Rutger een ooievaarsjong op het balkon rond lopen. Dat het dier jong is, is te zien aan de snavel en poten welke nog zwart zijn en niet rood zoals bij hun ouders. In juni/juli vliegen de jongen uit en leren met hun ouders zelf voedsel zoeken. De jonge onervaren ooievaar heeft dus nog niet veel vlieguren en is per ongeluk op een balkonnetje terecht gekomen.

De meldster durft zelf haar balkon niet meer op want je hebt zoiets groots niet altijd rondlopen. Gelukkig mankeert het prachtige dier niets en weet Rutger hem al gauw te vangen. In overleg met vogelopvang de Wulp wordt besloten het jong te brengen, zodat ze hem even kunnen bijvoeren. Hij zal snel weer losgelaten worden, en hopelijk landt hij dan op een wat betere plek.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!