Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven

Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven

26 april 2022

Let op! Een tuin is een harde voorwaarde voor adoptie. Zonder tuin hoef je niet te reageren, dit nemen we niet in behandeling.
* Kan met andere katten: nee
* Kinderen: 16+
* Huis met tuin
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

‘’Deze kat loopt al een tijdje rond in de buurt. Hij loopt moeilijk, lijkt wel ziek en hongerig’’, vertelden de melders ons. Ze hadden hem zelfs al op de vermiste katten site geplaatst en geprobeerd de chip uit te lezen, maar Hagar bleek niet gechipt. Vervolgens hebben ze hem gevangen en in een mandje gezet. We hebben Hagar daar opgehaald.

Mazzel kat!

Hagar had inderdaad een wat aparte wandelgang. Hij had een wijdbeense tred, en het leek alsof hij 1 achterpoot niet goed kon uitstrekken. De orthopeed heeft een röntgenfoto gemaakt en hem goed onderzocht, maar kon geen afwijking vinden. We vermoeden dat Hagar een lichte tik van een voertuig heeft gehad en dat het daarom toch wat pijnlijk was bij zijn achterhand. Maar gelukkig had hij niets gebroken of gescheurd. Hagar heeft enorme mazzel gehad en hiermee vast al wel 1 van zijn 9 levens verspeeld.

Rond het koppie

Deze jongen is een heerlijke dondersteen. Hij vond dat onderzoek door de arts heel erg spannend. Dat moet hij eerlijk toegeven. Hagar was ronduit bang. Maar nu dat allemaal achter de rug is, en niemand meer aan zijn poten trekt, begint hij te genieten van al het moois in de losloopkamer. Van de klimboom, de buitenren en de spelletjes. Hagar vindt alles machtig mooi.

Hem oppakken heeft hij liever niet, en ook niet dat je hem aanraakt zo rond zijn achterhand. Daar is het nog gevoelig en de genezing zal wel wat tijd nodig hebben. Het kan ook zijn dat hij nooit meer wil dat je zijn achterhand aait, omdat hij dat associeert met de pijnlijke klap. Nou zijn veel katten niet zo van de achterhand aaien, en houden meer van rond het koppie en onder de kin. En daar zo, achter zijn oren: daar kan Hagar dan ook dik genieten van de kroelies. Maar niet te lang hoor, want zo ff knuffelen vindt hij fijn, maar als het genoeg is, is het gewoon genoeg. Hij vertelt je dat overigens keurig netjes.

Eigengereide jongen

Hagar zit graag buiten in de ren. Een spelletje samen doen vindt hij ook leuk, maar hij houdt er het meeste van om te volgen wat er allemaal gebeurd op het terrein. En te volgen wat er loopt, vliegt of kruipt. Want die stoffen speeltjes zijn wel geinig, maar the real thing hè: de vliegjes en de mugjes, daar jaagt Hagar het liefst op.

De beperkte ruimte van zijn verblijf en van die ren begint hem wel een beetje op te breken. Hagar is namelijk een eigengereide en ondernemende jongen, die in de bloei van zijn leven staat en zich bij ons mateloos verveelt.. Hagar wil graag alles zien, alles weten en de wereld ontdekken. Hij heeft daarom een spannende tuin nodig en snakt naar meer bewegingsvrijheid. Een tuin waar hij lekker zijn energie kan kwijt raken, fijn kan ravotten om daarna dan weer heerlijk thuis te tukken naast je op de bank. Want Hagar wil graag vrij zijn om lekker te doen waar hij zin in heeft. Op avontuur wanneer hij wil, en samen knuffen wanneer hij wil. Zó ziet het ideale leven van Hagar eruit.

Hagar is ongeveer 3 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Hagar? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Inge van der Meer

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.