Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven (3 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven (3 jr.)

Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven (3 jr.)

4 augustus 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

* Kan met andere katten: nee
* Kinderen: 12+
* Huis met tuin
Let op! Een tuin is een harde voorwaarde voor adoptie. 
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

‘’Deze kat loopt al een tijdje rond in de buurt. Hij loopt moeilijk, lijkt wel ziek en hongerig’’, vertelden de melders ons. Ze hadden hem zelfs al op de vermiste katten site geplaatst en geprobeerd de chip uit te lezen, maar Hagar bleek niet gechipt. Vervolgens hebben ze hem gevangen en in een mandje gezet. We hebben Hagar daar opgehaald.

Mazzel kat!

Hagar had inderdaad een wat aparte wandelgang. Hij had een wijdbeense tred, en het leek alsof hij 1 achterpoot niet goed kon uitstrekken. De orthopeed heeft een röntgenfoto gemaakt en hem goed onderzocht, maar kon geen afwijking vinden. We vermoeden dat Hagar een lichte tik van een voertuig heeft gehad en dat het daarom toch wat pijnlijk was bij zijn achterhand. Maar gelukkig had hij niets gebroken of gescheurd. Hagar heeft enorme mazzel gehad en hiermee vast al wel 1 van zijn 9 levens verspeeld.

Rond het koppie

Deze jongen is een heerlijke lieve dondersteen. Hij vond zijn onderzoek door de arts heel erg spannend. Dat moet hij eerlijk toegeven. Hagar was ronduit bang. Maar nu dat allemaal achter de rug is, en niemand meer aan zijn poten trekt, begint hij te genieten van al het moois in de losloopkamer. Van de klimboom, de buitenren en de spelletjes. Hagar vindt alles machtig mooi.

Zijn achterhand is nog gevoelig en de genezing daarvan zal wat tijd nodig hebben. Daarom heeft hij liever niet dat je hem zo rond zijn achterhand aait. Het kan ook zijn dat hij nooit meer wil dat je zijn achterhand aait, omdat hij dat associeert met de pijnlijke klap. Nou zijn de meeste katten niet zo van de achterhand aaien, en houden meer van rond het koppie en onder de kin. En daar kan Hagar dan ook dik van genieten, een beetje knuffelen en lekker aandacht krijgen vindt hij namelijk best fijn. Hij geeft zelf aan wanneer hij er genoeg van heeft. Dat continue gepluk hoeft van hem nou ook weer niet. Je moet hem daarom wel leren lezen en zijn signalen respecteren. Zoals bij iedere kat natuurlijk. Want anders wordt hij duidelijker en waarschuwt hij met een hap. Logisch toch, zo communiceren dieren, hij kan natuurlijk geen Nederlands praten.

Eigengereide jongen

Hagar zit graag buiten in de ren. Een spelletje samen doen vindt hij ook leuk, maar hij houdt er het meeste van om te volgen wat er allemaal gebeurt op het terrein. En te volgen wat er loopt, vliegt of kruipt. Want die stoffen speeltjes zijn wel geinig, maar the real thing hè: de vliegjes en de mugjes, daar jaagt Hagar het liefst op.

De beperkte ruimte van zijn verblijf en van die ren begint hem wel een beetje op te breken. Hagar is namelijk een eigengereide en ondernemende jongen, die in de bloei van zijn leven staat en zich bij ons mateloos verveelt.. Hagar wil graag alles zien, alles weten en de wereld ontdekken. Hij heeft daarom een spannende tuin nodig en snakt naar meer bewegingsvrijheid. Een tuin waar hij lekker zijn energie kan kwijt raken, fijn kan ravotten om daarna dan weer heerlijk thuis te tukken naast je op de bank. Want Hagar wil graag vrij zijn om lekker te doen waar hij zin in heeft. Op avontuur wanneer hij wil, en samen knuffen wanneer hij wil. Zó ziet het ideale leven van Hagar eruit.

Beetje onstuimig, een goeierd maar beetje onbehouwen. Dat is onze Hagar…  ❤️

Wenperiode

Een overgang naar een nieuw huis is altijd even wennen. Je kan hem het beste even tot rust laten komen, even laten bijkomen van de verhuizing. Geef hem wat ruimte  en laat hem naar jou komen. Ga hem niet continue aaien, want dat overprikkelt hem. Hij komt vanzelf wel knuffelen, alles op zijn tijd. Leer hem goed lezen, want hij wil gewoon niet continue dat gepluk aan zijn lijf.  Zorg ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

En vooral: heb geduld en geef hem wat tijd om te wennen aan jou en aan dit nieuwe huis met die vreemde geuren en geluiden..

*Hagar is op 21 juni helaas teruggekomen na adoptie. Hij had zijn nieuwe mens gehapt. We raden aan Hagar thuis even rustig tot rust te laten komen en hem wat ruimte te geven om te wennen. Ook is zijn achterhand nog gevoelig van de aanrijding en als je hem daar aait, kan hij reageren. 

Hagar is ongeveer 3 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Hagar? Vul onderstaand contactformulier in.

 Fotografie © Inge van der Meer

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Ondernemende Hagar staat in de bloei van zijn leven (3 jr.)