Oma Fien (Fientje)

9 april 2020

Hoi lieve mensen van het Dierenhospitaal Den Haag,

Hierbij een update over Fientje, die ik inmiddels oma Fien noem. Het zat Fien niet mee de afgelopen week. Nadat ze 3 weken na adoptie bij mij gesetteld was bleek mevrouw behoorlijk krols te zijn. Fien en ik waren even geen vriendinnen meer toen zij tijdens mijn nachtdiensten de hele dag naast mijn bed stond te miauwen. Precies vorige week is Fien dan ook nog gesteriliseerd, waar ze aardig beroerd van is geweest. Nu gaat het een stuk beter en vandaag mocht ze dan ook haar rode stoeipoespakje eindelijk uit (want wat had zij daar een hekel aan).

Vanaf het begin was Fien al geen schootkat, en dat was prima. We voelden elkaar goed aan. Fien aan het eind van de bank, maar ze verlangde af en toe wel even naar een aaisessie. Ookal is Fien oud, ze is zeker nog wel vitaal. Als ik thuis kwam van werk kon ik af en toe een speurtocht doen om Fien te vinden. Zo zat ze verstopt in mijn kledingkast, lag ze op de koelkast of zelfs op mijn LP speler in de kast.

Die mandjes die ik voor haar had gekocht, daar keek ze niet naar om, Fien creëerde overal haar eigen plekje. Sinds de sterilisatie vorige week slaapt Fien naast me op bed. Ook wanneer wildvreemden op bezoek komen, kijkt ze hier niet naar om. En weggaan van haar plekje op de bank omdat het bezoek wil zitten? Zij gaan maar lekker op het tapijt zitten, denkt ze dan, en ze blijft gewoon languit op de bank liggen. Fien is een fan van zonnebaden en het liefst heeft ze daarbij nog wat uitzicht (ik woon 4 hoog). Zo zijn er van de vensterbank al meerdere bloempotten en fotolijstjes gesneuveld, maar ze deed het niet expres hoor!

Met Fien haar bekje gaat het goed. Ik heb vorige week gevraagd aan de dokter, toen ze toch onder narcose was, of zij gelijk een goede inspectie in haar bek kunnen doen. Daar hebben ze nog een overgebleven worteltje verwijderd, die geïrriteerd was. Haar buik is kaal, maar haar wond is droog en schoon. Ze maakt het goed. Dankzij Fien is ook de quarantaine tijd makkelijker door te komen. Zo voer ik regelmatig gesprekken met haar, als ze uit het niets begint te miauwen.

Ik hoop dat jullie het ook goedmaken!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!