Oliver is klaar met de straat (3 jr.)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Oliver is klaar met de straat (3 jr.)

Oliver is klaar met de straat (3 jr.)

17 januari 2023

 • Kan met andere katten: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Hoi mensen, ik ben Oliver en ik wil mezelf graag aan jullie voorstellen.

Jongen van de straat

Ik ben een jongen van de straat. Dat wil zeggen, ik woonde vroeger op straat, maar op een dag ben ik gevangen en meegenomen naar het dierenhospitaal om nagekeken en gecastreerd te worden. Dat was wel effe schrikken hoor. Zat ik ineens binnen in zo’n hokje. Maar ja, toen ik een beetje gewend was vond ik het eigenlijk wel OK. Ik kreeg elke dag mijn natje en droogje, ik hoefde niet meer te vechten met andere katers en er kwamen elke dag van die tweebeners langs om een praatje met me te maken. Best gezellig vond ik dat! De meeste straatjongens en –meiden vinden het maar niks om binnen te zitten dus die worden na hun castratie of sterilisatie weer uitgezet in een veilige buurt, waar iemand woont die voor ze zorgt. Maar omdat ik wel lief reageerde, dachten ze dat ik misschien wel huiskater kon worden en mocht ik blijven.

Bolle toet

Ik had al snel door dat ik die mensen-types best makkelijk om mijn pootje kan winden. Gewoon een beetje schattig kijken, een paar kopjes geven en hup, ze zijn helemaal fan van je! Kijk maar naar het filmpje dat hieronder staat, daar geef ik een demonstratie. Dan wordt je lekker gekroeld en krijg je ook wel eens een lekker hapje! Nou ja, ik vond ze in het begin nog wel een beetje eng hoor. Ik zie er namelijk wel heel indrukwekkend uit met mijn bolle wangen, maar zo stoer ben ik eigenlijk niet. Maar inmiddels weet ik dat die mensen echt lief zijn.

Fanclub

Ik ben helemaal klaar met dat leven op straat, dus mag ik op zoek naar een huisje met een tuin, want ik vind het wel heerlijk om lekker buiten te zijn. Mijn nieuwe fanclub (ik bedoel baasjes haha) moet wel een beetje ervaring met katten hebben en een beetje geduld, zodat ik de tijd krijg om te leren hoe je huiskat moet zijn. Dat gaat zeker lukken hoor!

Wenperiode

Het beste is om mij eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat we elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis zal voor mij best een beetje eng zijn, ik ga me dan vast verstoppen onder het bed, of achter het gordijn. Je kan me dan het beste even tot rust laten komen. Je mag me wel meerdere keren per dag bezoeken, lekker bij me zitten en tegen me praten. Misschien een boekje lezen, of wat op de laptop werken in mijn kamer. Met allemaal lekkere hapjes, want daar ben ik natuurlijk dol op. Dan ga ik jouw geur associëren met iets goeds.

Op die manier ga ik me hechten aan mijn omgeving en aan mijn nieuwe mensen. Dan kun je mijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat is dan mijn veilige plek, waar ik naar terug kan rennen als het weer te spannend wordt. Als je me in één keer los laat in het hele huis, ga ik me vast verstoppen. En dan duurt mijn wenperiode heel erg lang. En oja, ik mag pas naar buiten als ik thuis als die veilige haven ervaar, waar ik naar terug ren en niet van weg ren.

Oliver is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil je kennis maken met Oliver? Vul dan het onderstaande formulier in.
Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Oliver is klaar met de straat (3 jr.)