Oktober: de maand van de seniore kat

8 oktober 2022

Wij vangen veel seniore katten op in ons hospitaal, die om diverse redenen hun huis zijn kwijt geraakt. Als we ze van straat plukken zijn ze er meestal erg slecht aan toe. Vaak hebben ze, als ze ouder zijn, meer moeite om eten te vinden, zijn ze uiteraard niet meer zo vliegensvlug en het doelwit van jongere sterkere katers. De dametjes verschuilen zich meestal en komen vaak graatmager binnen.

Ouderdom komt met gebreken en dat geldt voor ieder dier. Voor ons mensen, en uiteraard ook voor katten. Veelal zien we ouderdomskwaaltjes zoals nierproblemen, schildklierproblemen, gebitsproblemen, artrose of slechter zicht. Het is dan ook belangrijk deze tijdig te ontdekken, want zoals we weten zijn katten meesters in het verbergen van pijn.

Maar wat wij ook zien, iedere keer weer, is hoe aandoenlijk lief een seniore kat is. ❤️❤️ Wijze oogjes met bruine vlekjes kijken je peilend aan en ze zijn vaak wat voorzichtiger met ons mensen. Door het leven getekend, maar milder en rustiger. Ze geven al snel knipoogjes en zijn zo dankbaar voor dat warme plekje, een spelletje en een vol bakje eten. Vaak krijgen we al meteen kopjes en knuffels. Bij ons hebben onze oudjes altijd een speciaal plekje in ons hart. En we zijn énorm dankbaar dat veel van onze adoptanten dat ook zien en ze een liefdevolle warme oude dag willen geven. En die de kwaaltjes voor lief nemen, want ouder worden we nou eenmaal allemaal.

Oktober is de maand van de seniore kat. Helaas hadden onze katten niet het geluk dat katjes met een eigen thuis hebben. Want als je op straat woont kan niemand je tijdig naar een dierenarts brengen om regelmatig onderzocht te worden. Onze oudere dieren hebben dan ook vaak al lang met medische problemen rondgelopen. En met alle pijn van dien.

In Oktober geven de dierenartsen kortingen voor een speciale ouderdoms check-up. Heb jij thuis een senior vriendje? Informeer eens bij je dierenarts naar de kosten voor deze check-up. Want je moet er toch niet aan denken dat jouw wijze oude vriendje thuis met pijn rondloopt? Of dat er een medisch probleem sluimert dat met medicatie kan worden ondersteund? Dus informeer eens bij je dierenarts en snor problemen tijdig op…

Namens onze seniore katten, alvast heel hartelijk bedankt! 🙏

Deel dit bericht!

Meer preventie & advies

Help ons de dieren helpen!