Odin (Davey)

8 november 2023

De tijd gaat zo snel, wij hebben op 3 september de Siamees Davey geadopteerd.

Toen wij thuis kwamen met Davey, die wij nu Odin hebben genoemd, hebben we hem in een kamertje apart gezet omdat wij nog twee andere Siamese katten hebben rond lopen: Loki van 7 jaar en Thor van 1,5 jaar. We hebben mandjes en kleedjes uit gewisseld zodat ze aan elkaars geur konden wennen. Daarna hebben we Odin voor een uurtje een paar keer in de honden bench van Mylo gezet zodat ze elkaar konden zien en aan elkaar konden snuffelen. Ook hebben we Odin een tweetal keren alleen door het hele huis laten lopen zodat hij op zijn gemak het huis kon verkennen.

Na een week hebben we ze bij elkaar gelaten, toen begon natuurlijk de echte kennismaking en dat verliep gelukkig zonder problemen. Odin is een schatje en hij is gek op eten. Als ik met zijn voerbakje aan kom lopen rent hij voor mij uit en met dat stomp staartje is het net een konijntje. Als we met stokjes met touwtjes eraan spelen en je gooit die weg komt Odin het weer bij je voeten terug brengen en wil hij dat je er weer mee gaat spelen en weggooit.

Ook heeft hij een week geleden kennis gemaakt met de Labrador Mylo van mijn dochter. Hij was nieuwsgierig en ook dapper als Mylo te dichtbij kwam ging hij blazen en tilde hij dreigend zijn poot op. Loki en Thor zijn nu ook helemaal aan hem gewend en ze rennen regelmatig met z’n drieën achter elkaar door het huis heen. En liggen later gezellig met z’n drieën te slapen. Wij zijn blij met Odin erbij en dat we hem een leuk leven kunnen geven.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!