Krijgt bezoek – Obi-wan wil knuffelen (3 jaar)

22 april 2024

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Obi-wan is van straat gehaald, hij had wat last van zijn ogen en liep een beetje mank. Hij heeft waarschijnlijk ooit een verwonding aan zijn linkerknie gehad. Daar heeft hij nu geen last van, hij springt en rent in het rond, maar zijn nieuwe eigenaar het uiteraard wel weten en in de gaten houden. Soms loopt ‘ie een beetje stijf, maar dat mank lopen: daar heeft hij geen last meer van. Zijn ogen gingen er gelukkig ook al snel weer beter uitzien.

Knuffelen en wassen

Ondanks zijn tijd op straat heeft Obi-wan gelukkig al snel besloten dat mensen niet eng zijn, maar juist leuk. Hij babbelt tegen ons, en laat zich lekker aaien. Hij is ook dol op knuffelen. Obi voelt zich dan zo goed op zijn gemak dat hij gelijk maar even met een wasbeurt begint.

Nog geen stoere Jedi

De naam Obi-wan komt uit de Star Wars films. Obi-wan is de naam van een stoere Jedi krijger. Onze Obi-wan is geen hele grote stoere held. Meer een held op sokken, eigenlijk. Hij is een rustige jongen die graag op een veilig plekje in de losloopkamer gaat zitten om de boel van daaruit te bekijken.

Filmpje kijken?

Obi-wan zou een rustig huisje heel fijn vinden. Een rustig voorspelbaar thuis met mensen die lief zijn. Knuffelen staat ook hoog op zijn wensenlijstje. En misschien samen een Star Wars film kijken? (een andere film mag ook!)

Wenperiode

Obi-wan zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Obi-wan is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Obi-wan? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl en Simone Janssen

 

 

  

Reageer op Krijgt bezoek – Obi-wan wil knuffelen (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!