GERESERVEERD Obelix is gewoon een lieverd (5 jaar)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - katten
  6.  » GERESERVEERD Obelix is gewoon een lieverd (5 jaar)

GERESERVEERD Obelix is gewoon een lieverd (5 jaar)

16 maart 2023

• Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
• Honden: ja
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: Metabolic van Hills, dieetbrokjes om gewicht te verliezen

Obelix mankeerde niet echt iets toen hij bij ons binnen kwam. Hij had wat slechte plekken in zijn gebit. Maar hij kreeg zijn naam niet voor niets: deze lieve cypers-witte jongen was goed doorvoed – hij moest zelfs een beetje afvallen.

Obelix is gewoon een lieverd …

Obelix begreep niet zo goed wat hij bij ons kwam doen, maar hij vond de mensen wel aardig. En de kittens die ook in zijn kamer woonden vond hij hartstikke leuk. Hij zou met zijn grote lijf best met die kleine hummeltjes willen meedoen. Het eten mocht alleen wel wat meer zijn …
Wij noteren dagelijks in een logboekje het wel en wee van onze katten. Bij Obelix staat elke dag: LIEF!!! En dat is-ie. We zouden van alles over hem kunnen opschrijven om hem te ‘verkopen’, maar dat is niet nodig. Obelix is gewoon een ongecompliceerde, lieve jongen. Hooguit ietsje te zwaar.… en hij wil naar huis.

De zwakke plekken in zijn gebit zijn verholpen, hij is een klein beetje afgevallen en hij wil naar huis. Zijn eigen, nieuwe huis. Met lieve mensen die op zijn gewicht letten maar hem ook af en toe een lekker hapje gunnen. Obelix krijgt op dit moment dieetbrokjes om gewicht te verliezen, daar doet hij het prima op. Als hij goed op gewicht is kan hij eventueel geleidelijk worden overgezet op ander goed voer. Wel zijn gewicht in de gaten houden, zodat hij niet weer te zwaar wordt. De kittens vond hij leuk, maar we weten nog niet hoe hij op volwassen katten reageert. Maar hij houdt in ieder geval van mensen.

Obelix werd geadopteerd, helaas ging het thuis niet goed. Dit was niemands schuld, het was gewoon geen match. We zoeken nu een huis met een tuin voor hem waar hij lekker in rond kan struinen en in het zonnetje liggen.

Obelix is ongeveer 5 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Obelix? Vul dan het contactformulier in.

Fotografie © Nancy Folten

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op GERESERVEERD Obelix is gewoon een lieverd (5 jaar)

Help ons de dieren helpen!