Kitten Oakley maakt grote stappen
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Kitten Oakley maakt grote stappen

Kitten Oakley maakt grote stappen

21 november 2021

 • Andere katten: ja, we plaatsen Oakley met of bij een andere jonge kat
  • Mag ook samen met een sociaal kitten van ons, zoals bv Wesley of Thunder.
 • Honden: nee
 • Kinderen: nee
 • Huis met afgezette catproof tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee
 • Ervaring met katten

De drie kittens Oakley, Zippy en Spooki

Samen met haar zusje Spooki en broer Zippy kwam de kleine Oakley bij ons. Gevangen op dezelfde plek, waar ze op straat woonden.. En och, och… wat waren ze bang. In hun hokjes hebben we een klein doosje gezet en meteen kropen ze er diep in weg. Ze kregen ieder een eigen hokje, zodat we ze konden helpen. Want anders zouden ze door hun angst elkaar versterken en duurt de socialisatie heel erg lang.

Ze hadden all drie giardia, een nare darmparasiet. Deze parasieten nestelen zich in het maagdarmstelsel en veroorzaken vaak diarree of weke ontlasting. Met de juiste medicatie hebben we dit bestreden en bij de volgende controle waren ze gelukkig negatief getest.

Deze kittens zijn op straat geboren en toen ze een week of 9 jong waren hebben we ze kunnen vangen. Inmiddels zijn ze bijna 6 maanden. Ze hebben dus al een traject bij ons gelopen en ze gaan goed vooruit. Maar ze zullen altijd wel wat schrikkeriger blijven. Ze hebben nou eenmaal geleerd van hun moeder dat je heel waakzaam moet zijn. En dat je bij gevaar moet wegvluchten. Maar met veel tijd, geduld en liefde en in een rustig thuis komt het wel goed met ze. Hou er wel rekening mee dat het even kan duren thuis, voordat deze kittens op hun gemak zijn. Dat ze mensen nodig hebben die veel thuis zijn en heel veel tijd in ze stoppen. Want ze komen wel, maar ze zijn er nog niet. Ze moeten nog veel leren. We plaatsen ze daarom alleen samen met een jonge sociale kat. Zo kunnen ze zich aan die kat optrekken en leren hoe een huiskat te worden.

Ze komt er wel

Oakley was lange tijd bang voor ons. Maar met veel geduld en liefdevol aandringen kan ze nu van ons genieten. Als je haar benadert kan ze in eerste instantie nog wel een beetje weg deinzen, of de oortjes plat leggen. Maar als je haar dan rustig kriebelt, geniet ze met volle teugen. Oakley maakte ineens grote stappen. In tegenstelling tot haar broer Zippy was zij in het begin vluchtgevaarlijk. Zij wilde eerder vluchten, dan dat ze verstijfde. Maar die tijd ligt nu ver achter haar en ook zij geniet inmiddels van een kriebel en een knuffel. Als je haar rustig benadert en bij haar gaat zitten komt ze al gauw los. Geef haar je hand, laat haar even rustig kennismaken. En lieve Oakley wil dan heeeeeel graag kroelen (zie haar 2de filmpje). Inmiddels heeft ze afgekeken van de andere kittens dat spelen ook best geinig is. Nog wat onwennig slaat ze naar de hengel, maar je ziet de pretlichtjes al in haar oogjes verschijnen (zie film 1).

Deze dame is een aandoenlijke poes. Ze heeft een heerlijke snoet en de kussentjes van haar voetjes zijn allemaal zwart. Zo schattig. Gelukkig hebben we ze van straat gehaald en mede dankzij het engelengeduld en de volharding van onze vrijwilligers heeft ze nu die kans op een mooi leven.

Ze is nu klaar voor de volgende grote stap: een eigen thuis. Thuis is het wel belangrijk de eerste weken alles hermetisch af te sluiten: ook de bovenluikjes. Want als deze dame bang is, dan zet ze het op een rennen. Deze jongedame heeft mensen nodig met veel geduld. Mensen die haar nu verder gaan helpen te leren vertrouwen. Ze mag alleen geplaatst worden bij een andere jonge kat. Dus óf met een sociaal kitten van ons, óf indien je thuis een jonge kat hebt. Zo kan Oakley leren hoe een echte huispoes te worden. En zo leert ze van de andere kat dat haar mensen niet eng zijn. Oakley komt er wel, daar zijn we van overtuigd.

Wenperiode

We raden met klem aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Met allemaal lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Zorg ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en zijn nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is en je vertrouwt, dit langzaam uitbreiden. Dat kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze eventueel naar terug kan rennen. Als je haar in één keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Als ze té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen groot.

Oakley is ongeveer 6 maanden, gesterliseerd, gevaccineerd en gechipt. 

Wil jij kennismaken met Oakley? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Agnes Ludwig 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kitten Oakley maakt grote stappen

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.