November 2017: Mijlpaal eerste plank

 In Uitgelicht, Update nieuw Hospitaal

Op 14 november hebben we een mijlpaal bereikt! De eerste plank is aan het nieuwe dierenhospitaal bevestigd. Deze symbolische handeling is verricht door Roos Buys, de partner van de overleden oprichter Eric Louwrier. De planken bepalen de uitstraling van de gebouwen, zoals Eric Louwrier de uitstraling van de stichting heeft bepaald.

Eric Louwrier richtte Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage e.o, die bij velen bekend staat als Dierenambulance Den Haag, op in 1972. Hij werkte in het begin vanuit zijn huis in Nootdorp, met één oude auto en beperkte opvangmogelijkheden. Na een aantal omzwervingen werd een eigen pand aan Oosterbeek 5 in Den Haag betrokken. Na zesendertig jaar ging Eric Louwrier in 2008 met pensioen. Helaas hebben we in 2012 voorgoed afscheid moeten nemen van Eric. We vinden het heel fijn dat Roos, de partner van Eric, de eerste plank heeft gelegd. Hiermee is een belangrijke stap gezet op weg naar voortzetting van het werk van de oprichter … met een nieuw duurzaam en energieneutraal dierenhospitaal waar de zieke en gewonde dieren op een professionele manier kunnen worden opgevangen.

Vele particulieren, bedrijven en fondsen hebben ons financieel gesteund om dit nieuwe hospitaal te kunnen bouwen. Directeur Pieter Smit: ‘Dit wordt dus niet alleen het hospitaal van Dierenambulance Den Haag e.o. Het wordt een hospitaal van ons allemaal, dat dag en nacht ingezet kan worden voor de hulp aan alle gewonde en zieke dieren in onze regio. We zijn iedereen dankbaar die hieraan bij heeft gedragen’

© Foto’s Kate Miller

Wil je ook een bijdrage leveren aan het dierenhospitaal? Dat is fantastisch! Namens de dieren veel dank.

Recent Posts