Nora (Agnes)

15 november 2023

Het gaat hartstikke goed met Nora.

Toen we haar twee weken geleden mee naar huis genomen hadden, lieten we haar los in haar wenkamer. Ze kwam uit haar reismandje en ging gelijk op onderzoek uit. Ze was totaal niet bang en liep keihard te spinnen. Ze heeft daar langzaam kunnen wennen aan alle nieuwe geuren van onze andere katten. We hebben haar geur ook verspreid in de rest van ons huis en steeds de andere katten laten ruiken aan dekentjes en spulletjes waar Nora mee in contact was geweest. Onze andere katten hadden al gauw door dat er een nieuwe bewoonster was gearriveerd.

Ze heeft op haar gemak het hele huis verkend en op een gegeven moment de andere katten ontmoet. Dat was wel even wennen, maar Nora is gelukkig niet gauw bang en komt goed voor haarzelf op. De twee oudere katten (Nina en Nouki) vinden haar nog niet zo leuk, maar het gaat goed als ze in dezelfde ruimte zijn. Zolang Nora op een afstandje blijft is het goed. Nora gaat hier goed mee om.

De andere kitten (Nala) die nu 8 maanden is vond het een beetje eng in het begin en ging blazen. Heel voorzichtig hebben we ze bij elkaar gelaten om te kijken hoe ze op elkaar zouden reageren. De nieuwsgierigheid van Nala heeft het gewonnen van haar angst. Ze wilde heel graag met Nora spelen. Nora vond het natuurlijk ook een beetje spannend, maar ze hebben elkaar gevonden. Ze spelen en rennen achter elkaar aan en ze zijn niet meer bang voor elkaar. Alleen is Nala nog iets te enthousiast soms. Ze speelt iets te ruw met Nora en dan halen we ze even uit elkaar, maar Nora springt er daarna weer vrolijk op af.

Dus het gaat eigenlijk best goed. Nora is natuurlijk nog een stuk kleiner dan Nala en dat vergeet Nala een beetje. Maar Nora is een stoere dame die precies weet wat ze wel en niet wil. Ze is ook echt een hongerlapje. Ze is er als eerste bij zodra ze ziet dat er eten in het spel is.

Nora is echt een schatje. Zo lief en aanhankelijk en ze komt graag met ons kroelen.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!