Nijlgansjes op vijf hoog geboren

2 mei 2023

Een mevrouw had een nest met nijlgansjes op haar dakterras op de vijfde verdieping. Ze had afgesproken ons te bellen zodra de kuikentjes waren uitgekomen, omdat op die hoogte de kuikens niet kunnen overleven.

Om de spieren en pezen van de vogeltjes te ontwikkelen, zwemmen ze per dag veel kilometers met hun moeder. Op het dakterras was dit niet mogelijk, dus hebben we besloten om de moeder en haar kuikens te vangen en ze samen beneden bij het water uit te zetten.

Ambulancechauffeur Saskia was ter plaatse en heeft de moeder en haar kuikens gevangen. Nadat ze waren uitgezet, belde Saskia de meldkamer op. Ze twijfelde of de kuikens wel de kant op zouden kunnen komen. Gelukkig ging precies op dat moment moedergans de kant op en volgden de kuikens haar. Ze konden meteen gras eten en aansterken.

De vader van de kuikentjes was ook in de buurt en bleef netjes bij zijn gezin. De meldster had al wat krachtvoer gekocht voor de moeder, dus ze was al lekker aangesterkt na het broeden. Een mooi en geslaagd einde!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!