Nijlgans vast in boom

17 maart 2021

Vorige week kregen wij een melding van een Nijlgans die vast zat, hoog in een boom. De nijlganzen wonen op het Parnassia terrein aan de Monsterseweg in Den Haag en hebben een nest gebouwd in één van de gespleten holtes van een grote boom. Niet een hele verstandige plek blijkt, want één van de ouders komt met een poot vast te hangen in de boom. Gelukkig heeft de beveiliging van Parnassia de bungelende nijlgans opgemerkt en ons gebeld om hem te bevrijden. 

lees verder onder de video’s

Op deze video is te zien hoe de gans bekneld zit

Samenwerking met de brandweer

Ter plaatse heeft chauffeur Joshua in eerste instantie zelf geprobeerd om met een ladder bij de gans te komen. Helaas zit de gans te hoog en was de kans dat wij hem of haar erger zouden verwonden, als we het dier niet direct goed vast konden pakken, te groot. Gelukkig is de brandweer altijd bereid om ons in dit soort gevallen te assisteren. Eenmaal los bleek helaas dat de Nijlgans een gebroken enkel had. Joshua heeft de Nijlgans naar vogelopvang De Wulp gebracht waar zijn pootje werd gespalkt. Helaas moesten we de gans dus even tijdelijk bij zijn of haar partner weghalen voor de medische verzorging in de vogelopvang.

lees verder onder de foto


In opname bij vogelopvang De Wulp

Gelukkig is het afgelopen maandag ook weer gelukt de gans terug te plaatsen op zijn eigen vertrouwde locatie. De partner van de gans stond ons keurig op te wachten. Alsof het afgesproken was! De plek van het nest is door chauffeur Joshua gelijk veilig gemaakt zodat het ongeval zich in de toekomst hopelijk niet herhaald. Met dank aan de goede samenwerking tussen de brandweer, beveiliging van Parnassia en onze dierenambulances. Op naar het bouwen van een nieuw nest!

Het moment van hereniging met zijn/haar partner


Samen op hun vertrouwde locatie

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!