Nijlgans in de netten

26 januari 2021

Zondag in de vroege ochtend zag het veldbeheer van voetbalvereniging FC Zoetermeer een paraplu hangen in één van hun netten. Of wacht eens, het was geen paraplu, het was een vogel! Chauffeur Martin ging direct op pad. Hij had een klein vogeltje verwacht, maar bij nadere inspectie bleek het zelfs om een Nijlgans te gaan! Het arme dier hing misschien wel al de hele nacht, op zes meter hoogte, ondersteboven aan het net. 

Dieren in nood op grote hoogte zijn ook voor ons een uitdaging. Onze ladders in de ambulance gaan tot ongeveer drie meter. Ook met een uitschuifnet lukte het niet om de vastgedraaide gans los te krijgen. Gelukkig was de brandweer van Kazerne Oosterheem snel ter plaatse met zwaarder geschut. Met veel inspanning is de Nijlgans bevrijd en gelukkig levend aan ons overgedragen. De verwachting is dat het gansje binnen een week weer helemaal de oude is.

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!