Nieuwe ambulancechauffeur?

9 juli 2024

Je kan honden van alles leren: ‘Zit!’, ‘Lig!’ en misschien wel: ‘Haal de krant!’. Maar of ze ook ambulancechauffeur kunnen worden?

Twee wandelaars hadden een loslopende hond gevangen en hem naar het politiebureau aan de Burgemeester Patijnlaan in Den Haag gebracht. De politie belde naar onze meldkamer met het verzoek of de hond met enige snelheid opgehaald kon worden. De hond was namelijk zo enthousiast over zijn opvanglocatie dat hij de agenten op het bureau de hele tijd gezellig toeblafte.

Chauffeurs René en Tanja gingen op pad om de hond tot bedaren te brengen en om te kijken of de eigenaar van de hond achterhaald kon worden. Gelukkig was de hond gechipt en goed geregistreerd. De baas werd gebeld en zij bleek in de buurt te zijn, zodat zij de hond gelijk kon ophalen.

Eenmaal buiten vond de hond de dierenambulance echter veel interessanter en hij kroop dan ook direct achter het stuur zodra het portier van de ambulance werd geopend. Onze chauffeurs zijn echter gehouden aan de regelgeving voor het vervoer van levende dieren, dus een carrière als ambulancechauffeur zat er voor deze hond helaas niet in!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!