Nicky werd gedumpt bij een kinderboerderij (4 jaar)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Nicky werd gedumpt bij een kinderboerderij (4 jaar)

Nicky werd gedumpt bij een kinderboerderij (4 jaar)

13 maart 2023

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Arme Nicky werd in een doos bij een kinderboerderij achtergelaten. Hij had veel pijn dus we brachten hem gauw naar de dierenarts. Hij bleek een gebroken heup en beschadigde knie te hebben.

Rust houden… bah..

Nicky werd geopereerd en kreeg pinnen in zijn achterpoot. Daarna bleef hij 2 maanden bij ons om te herstellen. Na 2 maanden werden de pinnen verwijderd. Nicky heeft heel lang rust moeten houden in een hokje, en dat vond hij maar niks. Hij is een prachtige, atletische kater en hij wilde niks liever dan dat stomme hokje uit, rondlopen en de boel verkennen. Maar gelukkig kreeg hij wel veel aandacht, knuffels en lekker eten van ons, en daar heeft hij dan maar genoegen mee genomen. Knuffelen vond hij heel erg fijn.

Atleet

Toen de pinnen waren verwijderd mocht Nicky voorzichtig meer gaan bewegen. Dit werd langzaam opgebouwd, van een half uurtje los naar een uurtje, etc. We moesten deze atleet een beetje in bedwang houden als hij op een krabpaal wilde springen, of achter een balletje aan wilde sprinten. Dan bromde hij wel eens een beetje op ons. Want hij wilde helemaal niet stoppen met spelen. Nicky had het juist zo naar zijn zin! Hij was er dan ook niet dol op om opgetild te worden. Want vaak betekent dat toch: weer terug dat hok in. En we vermoeden ook dat hij nog wat gevoelig is op de gevoelige achterkant, of een aanraking daar associeert met de klap die hij heeft gemaakt.

Nicky is superblij nu hij weer los mag lopen. Hij komt steeds graag bij ons langs voor een aai over zijn bol, maar hij heeft nu ook andere prioriteiten: bezigheden die zolang hebben moeten wachten! Een spelletje doen, krabben aan de krabpaal, gezellig even buurten bij de andere katten in de kamer, heerlijk in het zonnetje in de buitenren zitten… kortom alles wat hij 2 maanden lang heeft moeten missen.

De eindfinish

We zoeken voor Nicky een fijn huis met een tuin, want die heeft onze atleet wel nodig. Een fijne bank om samen met zijn baasjes op neer te ploffen, een mooie krabpaal om in te klimmen en lekker veel spelen en aandacht… dan zou de eindfinish voor Nicky helemaal bereikt zijn!

Nicky mag in principe alles doen, maar hij mag nog niet te gek doen omdat de spieren van de achterhand weer op moet bouwen. Als hij dan te actief alles gaat doen kunnen de pezen wat overbelast raken. We raden aan om in het begin nog niet té wild te spelen, rennen en klimmen. Hij moet wel lekker bewegen, want daarmee bouw je de spieren juist op. Je ziet vanzelf wel wat hij het allemaal aan kan. En als ‘ie eenmaal weer mooie sterke spieren heeft, kan hij gewoon weer alles.

Wenperiode

Een overgang naar een nieuw huis is voor elke kat weer even spannend. We raden daarom aan om Nicky eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.  Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zal zich misschien verstoppen onder het bed, of achter het gordijn. Je kan hem het beste even tot rust laten komen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met allemaal lekkere hapjes voor de smulpaap. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets goeds.

Zo zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij naar terug kan rennen als ‘ie het weer te spannend vindt. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat ‘ie zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. Nicky moet minimaal de eerste zes weken binnengehouden worden, zodat hij binnen zijn krachten weer op kan bouwen en om zijn huis echt als veilige thuishaven te leren kennen. Als hij te snel naar buiten wordt gelaten is de kans op weglopen erg groot.

Nicky  is 4 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Nicky? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Nancy Folten en Dasha Munnik

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Nicky werd gedumpt bij een kinderboerderij (4 jaar)

Help ons de dieren helpen!