Nero & Grigio

19 december 2018

Het gaat heel goed met de kittens. 🙂 We hebben ze andere namen gegeven en ze zijn daar al helemaal aan gewend. Anthon/GrisGris is NERO geworden en Arwin/Plato is GRIGIO geworden.

De kattenbak was totaal geen probleem. We kregen de kittens in huis toen ze net 8 weken waren, toen al konden ze prima hun kattenbak vinden en gebruiken. Ze zijn goed verzorgd en afgeleverd door jullie!

Het is geweldig om te zien hoe ze samen spelen en kattenkwaad uithalen. Beide hebben een heel verschillend karakter. Nero denkt bijvoorbeeld niet echt na, voordat hij iets doet, hij doet gewoon. Dat zorgt dan wel eens voor wat schrikmomenten, maar tot nu toe gaat het steeds goed. Ik heb dan ook, zeker in het begin, goed gekeken waar echte gevaren konden zijn en daar zo goed en zo kwaad als het ging wat maatregelen getroffen. Kartonnen dozen, duct-tape en grote lappen doen wonderen :). Het is wel grappig, je moet dan echt even gaan denken als een kitten om de avontuurlijke dingen in huis te ontdekken. Natuurlijk vinden ze er zelf nog veel meer.

Grigio lijkt veel verstandiger, hij kijkt eerst even rustig in het rond en is op zoek naar alle opties. Uiteindelijk loopt hij dan toch nog wel over de rand van de douche, zit hij op de postzak, of hij aapt z’n broertje na, wanneer die wat uitgevonden heeft.

De ruimten waar ze zich in de nesten zouden kunnen werken, mogen ze niet alleen in. Daar houden we toezicht 🙂 Eerst laten we ze het zelf oplossen, maar als we zien dat ze er niet goed uitkomen, dan krijgen ze hulp. Hierdoor hebben ze, denk ik, al heel goed geleerd te balanceren, want tja een wasrek is niet heel erg handig om op te lopen, maar je snapt ineens wel dat je je evenwicht moet houden. 😉

Ze groeien goed, heel hard zelfs. Het gaan grote katers worden denk ik. We kregen ze toen ze net onder een kilo zaten, nu zijn ze al voorbij de 3 kg (nu bijna 5 maanden oud). Ze eten goed, ze zijn lekker lang en slank. Vooral Nero houdt erg van stromend water. Het liefst drinkt ie uit de kraan, dat deed hij al toen hij nog heel klein was.

Klusjes in huis doen met deze kleine schatjes in de buurt is ook een bijzondere ervaring. Het duurt in ieder geval minstens 2 keer zo lang, maar je hebt dan wel heel veel plezier met elkaar.

De kennismaking met onze grote rode kater Meine is nog niet helemaal afgerond. Meine loopt liever naar buiten wanneer ze te lang dichtbij komen. Die kleintjes zijn wel heel erg geïnteresseerd in Meine. Ze blazen en klauwen niet naar elkaar dus dat komt straks waarschijnlijk helemaal goed als ook Nero en Grigio naar buiten mogen.

We hopen dat we heel lang plezier aan ze mogen beleven! Groetjes!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!