Nep règâh op ut dak

15 februari 2019

‘Er ligt een reiger op het dak van de buren liggen, zo stil en levenloos, deze leeft vast niet meer’. Dit is een melding die we krijgen uit Leidschendam. De melder vraagt of we een ladder mee kunnen nemen, om de vogel van het dak te halen. Gelukkig zijn onze ambulances standaard uitgerust met een ladder. Eenmaal aangekomen op locatie van melding, gaat chauffeur Amy met de ladder onder haar arm op pad. De melder wijst het bewuste dak aan. Amy zet de ladder tegen de muur en eenmaal boven ziet dat de vogel niet alleen levenloos is, hij ligt in onderdelen verspreidt. Zijn plastic voeten zijn van romp gebroken en hij toont inderdaad geen spoortje van leven.

Als Amy de reiger laat zien, kan de melder er erg om lachen. ‘Nee toch’, zegt hij. ‘Ik zei nog tegen mijn vrienden, als het maar geen plastic tuinreiger is en dat ik de dierenambulance laat opdraven voor niets.’

Dit soort meldingen geven onze dagen ook een beetje meer plezier, naast al het leed wat we ook vaak onder ogen krijgen. En wat betreft de reiger, die is mee gegaan met de ambulance, en zal goed verzorgd worden door onze dierverzorgers in het hospitaal.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!