Na een maand weer terecht!

5 december 2022

Een poes die al heel zijn leven een huisje heeft, maar dan plots op straat belandt. Dit gebeurde bij het poesje Petunia, die miauwend over straat liep. 

We ontvingen een melding vanuit de buurt van het Regentesseplein over een poes die erg aan het miauwen was op straat. Een vrouw had haar mee naar binnen genomen en haar wat te eten gegeven.  

Bij aankomst keken wij eerst of de poes gechipt was. Helaas, dit was niet het geval. Maar zo snel geven we natuurlijk niet op.

In de ambulance keken we op Amivedi, dé site voor vermiste huisdieren. We zochten daar naar een melding over deze poes. Helaas, ook niets.

We waren nog bezig toen we een vrijwilligster zagen die bij ons in het hospitaal werkt. Zij woont in deze buurt en herkende de kat van een vermissingsposter. Yes, nieuwe kansen! Ze vertelde waar we de poster konden vinden en wij reden er snel naartoe. De kat zat veilig in een mandje achterin de ambulance. 

We vonden de poster gelukkig erg snel. De poes bleek al een maand vermist te zijn en de eigenaar was nog hard op zoek. Op de poster stond het nummer van de eigenaar, dus belden we haar meteen op.  

Wat een onbeschrijfelijke blijdschap! De eigenaar was zo gelukkig om haar kat na een maand weer te zien. Petunia bleek ontsnapt te zijn via het balkon en had nooit meer de weg naar huis kunnen vinden. Gelukkig heeft ze nu net voor de koudste dagen haar warme huisje teruggevonden! 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!