‘Mysterieuze’ eieren gevonden op Scheveningen strand

7 maart 2023

Strandwandelaars troffen op het ‘stille strandje’ tussen het noordelijk en zuidelijk Havenhoofd een grote hoeveelheid eieren aan. Ze belden ons op en wij reden er met twee ambulances naartoe. Wij hadden dit nog nooit meegemaakt! 

Sommige eieren waren beschadigd, andere eieren half uitgekomen en er lagen ook dode kuikentjes. Het is een raadsel van welk soort vogel de eieren zijn en hoe ze op het strand terecht zijn gekomen.  

We hebben alle eieren van het strand geraapt en we zijn naar Vogelopvang De Wulp gereden. Helaas konden zij ook niet zo snel achterhalen wat voor soort vogels het zijn. 

De meest voor de hand liggende verklaring is dat de eieren zijn gedumpt op zee. We hebben uiteraard de dierenpolitie ingelicht en zij zullen onderzoek doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeldmateriaal: Ivar Gieles – Regio 15.

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!