Muisje hulpeloos vastgelijmd

14 januari 2019

Gisteren kwam er een telefoontje binnen van een melder die een muis had gevangen. Helaas had de melder hiervoor gebruik gemaakt van een lijmplank. Het gebruik van lijmplanken is verboden, omdat dieren die daarop vast komen te zitten een zeer pijnlijke en stressvolle dood sterven. Op deze vorm van dierenmishandeling staan dan ook hoge boetes. Vreemd genoeg is de verkoop van deze lijmplanken niet verboden. Een enorm hiaat in de wet dus. We hopen dan ook dat er een algeheel verbod komt op de verkoop én het maken van deze lijmplanken.

De melder had geen weet van het verbod op het gebruik van lijmplanken en had deze ingezet om de bewuste muis te pakken te krijgen. Bij het zien van het hulpeloze vastgeplakte diertje begon het geweten van de melder op te spelen, waarna hij ons belde voor hulp.

Gelukkig was onze chauffeur er op tijd bij en kon de muis met behulp van bloem en veel geduld losgemaakt worden. Het gestreste en vermoeide diertje is vervolgens doorgebracht naar Het Knagertje. Ondanks dat ze de dag ervoor rond de duizend muizen in hun opvang hebben opgenomen, zie link, was er toch ruimte voor onze muis. Volgens Het Knagertje ging het om een kruising tussen een wilde en een tamme muis.

Het is niet de eerste keer dat we een dier aantreffen op een lijmplank. We hebben onder meer een bosuil, roodborstje en meeuw opgehaald die vastgeplakt zaten. Mocht u last hebben van muizen, denk dan alstublieft ook aan het voorkomen van dierenleed. Er zijn genoeg diervriendelijke vallen, waarmee de diertjes levend gevangen en weer uitgezet kunnen worden.

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!