Muffin, vrolijke vrijkous (3 jaar)

23 augustus 2023

   • Kan met andere katten: nee
   • Honden: nee
   • Kinderen: 10+
   • Huis met tuin
   • Medicatie: nee
   • Speciaal dieet: nee

  Een oplettende mevrouw had gezien dat er in de buurt een rood-witte kat al een paar dagen een beetje mank liep met zijn voorpoot. Ze heeft hem kunnen vangen en naar de dierenarts gebracht. Daarna mocht de kat bij ons bijkomen van zijn avontuur. Muffin had een wond aan een van zijn tenen, maar die was gelukkig al aan het genezen. Muffin had geen behandeling nodig, maar moest nog even wachten voor hij kon verhuizen naar een van de losloopkamers.

  Muffin houdt van mensen

  Een hokje is helemaal niets voor onze lieve Muffin. Daar wordt hij mega onrustig van. Die kleine ruimte en dan opgesloten zitten. Nope, Muffy vindt het niets. Nu hij lekker los mag lopen is hij blij dat hij weer de ruimte heeft. Rustig en aandachtig loopt hij rond als een koning in de losloopkamer. Lekker rollen over de vloer, genieten in de buitenren, een spelletje doen met de verzorgers. Muffin vindt het allemaal leuk.

  Muffin babbelt gezellig

  Onze knappe jongen is veel te nieuwsgierig om in een hokje en een asiel te zitten. Hij wil ontdekken en genieten van het leven. Je zou zeggen dat hij de wereld om zich heen observeert om de diepere betekenis van alles te doorgronden. En hij geeft graag hardop zijn mening over waarnemingen. Muffin babbelt gezellig tegen je, en vertelt je hele verhalen.

  Muffin houdt van mensen, hij blijft graag in de buurt en strijkt met zijn lijfje langs je benen. Samen kroelen, samen babbelen, hij geniet ervan. Mag dat met jou?

  Wenperiode

  Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Muffin kan even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

  Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

  Muffin is 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

  Wil jij kennismaken met Muffin? Vul onderstaand contactformulier in.

  Fotografie ©  Simone Janssen

 

Reageer op Muffin, vrolijke vrijkous (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!