Help onze ambulance snel weer op weg!

8 juni 2023

Een rampscenario herhaalt zich: de motor van één van onze dierenambulances is kapot in de drukste tijd van het jaar!

Juni, juli en augustus zijn onze drukste maanden. De meldkamer ontvangt deze periode meer dan 200 telefoontjes per dag en de chauffeurs rijden in ieder van die maanden ruim 2000 ritten. Vijf ambulances zijn continu op pad. We zitten met een groot probleem nu er, net als twee jaar geleden, een ambulance is uitgevallen. We kunnen niet anders dan opnieuw een crowdfunding starten om het bedrag voor de reparatie bij elkaar te krijgen. Help je mee?

Precies twee jaar geleden stond de dierenambulance waarin vrijwilligster Anita reed ineens stil en moest hij worden weggesleept. Dit scenario herhaalt zich nu. Weliswaar met een andere ambulance en een andere vrijwilliger als bestuurder, maar ook deze auto stopte er op de snelweg mee en Rijkswaterstaat heeft hem naar een veilige plek moeten slepen. En ook nu volgde slecht nieuws van de garage: de motor moet worden vervangen. Kosten: 6987,19 euro.

Edwin de Pierre, afdelingshoofd ambulancedienst: “Zal je altijd zien! Pech en reparaties komen natuurlijk nooit goed uit, maar zo’n dure ingreep en net in de drukste tijd van het jaar, dat is echt enorm balen. Onze wagens rijden jaarlijks 45.000 kilometer en vooral veel kilometers in de stad, wat ook niet meewerkt natuurlijk. Slijtage is niet te voorkomen.”

Help je mee en wil je een kleine of een grote donatie doen? Iedere euro is welkom! We willen de ambulance zo snel mogelijk weer op de weg hebben om alle dieren te kunnen helpen. Doneren kan hier!

 

Ambulancechauffeur John bij de garage.

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!