GERESERVEERD Mosey, lieve witte schoonheid (7 jr)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - katten
  6.  » GERESERVEERD Mosey, lieve witte schoonheid (7 jr)

GERESERVEERD Mosey, lieve witte schoonheid (7 jr)

23 november 2022

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

*Mosey was geplaatst, maar door ziekte van zijn vrouwtje weer teruggebracht.

Stel je voor: je komt terug van vakantie en ontdekt dat tijdens jouw afwezigheid een witte kat jouw dakterras als nieuwe woonplaats heeft uitgekozen. De kat vertikt het weg te gaan. Hij heeft wonden rondom zijn ogen en is ondanks zijn dikke vacht nogal mager. Dan kijk je toch wel een beetje raar op.

Deze mensen hebben van alles geprobeerd om de kat met zijn baasje te herenigen, maar zonder resultaat. Omdat hij duidelijk medische hulp nodig had hebben ze de Dierenambulance gebeld. Wij hebben Mosey opgehaald, zijn ogen schoongemaakt, hem lekker te eten gegeven en geprobeerd zijn vacht wat te fatsoeneren. Mosey kon de aandacht en de lekkere hapjes wel waarderen, maar van zijn vacht moesten we afblijven!

Operatie aan de ogen

De dierenarts constateerde dat naast de wondjes om zijn ogen ook de oogleden zelf niet helemaal goed aansloten. Ze krulden een beetje naar binnen. In de medische terminologie heet dit entropion. De ooghaartjes irriteren daarbij de oogbol. Waarschijnlijk is Mosey door dat pijnlijke gekriebel aan zijn ogen gaan krabben. Gelukkig kunnen de oogleden met een kleine operatieve ingreep een beetje worden ingekort zodat ze weer op de goede plaats zitten. Mosey moest na zijn operatie een tijdje een kap om en kreeg medicatie.

Ondertussen bleven we proberen om zijn vacht te ontdoen van alle losse haren. Omdat zijn vacht zo dicht is, is het voor hem lastig die goed schoon te houden. Hij kan daar best een beetje hulp bij gebruiken. Dat vindt hij niet zo leuk, maar hij kan er aan wennen. Tijdens het eten laat hij het zelfs toe dat we een borsteltje door zijn haren halen. Zijn nieuwe personeel zal dit moeten opbouwen met hem. Met allerlei lekkers is borstelen al veel minder vervelend.

Rustige goeierd

Mosey is een vriendelijke, rustige kat. Zodra hij je ziet miauwt hij naar je: ‘Kom je hier? En mag ik dan uit dit hokje?’ Hij geniet van aandacht, maar laat het wel merken als hij het genoeg vindt. Dan geeft hij een schijnhapje. Hij bijt niet hard hoor, het is een waarschuwing. Logisch ook, hij kan natuurlijk geen Nederlands praten en communiceert op deze wijze. Als het zijn beurt is om rond te lopen in de kamer zoekt hij een plekje waar hij de boel goed kan observeren en een tukje kan doen. Alhoewel Moos ook echt wel van een spelletjes samen doen houdt. Maar als ‘ie er klaar mee is draait hij zich demonstratief om en gaat lekker chillen. Hij houdt er wel van om naar buiten te kunnen; een tuin zou fijn zijn maar met een catproof afgezet balkon is hij ook tevreden.

Mosey is ongeveer 7 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennis maken met Mosey? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl en Simone Janssen

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op GERESERVEERD Mosey, lieve witte schoonheid (7 jr)