Moriano: een lieve zwerver (7 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Moriano: een lieve zwerver (7 jr.)

Moriano: een lieve zwerver (7 jr.)

29 juni 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 6+
  • Appartement met catproof balkon (volledig afgezet met gaas)
  • Medicatie: ja, 2x per dag een pilletje voor de schildklier
  • Speciaal dieet: nee

Een zwarte zwerfkater had flinke wonden achter zijn oren en ademde schokkerig en onregelmatig. Het was een dappere mevrouw gelukt om hem van straat te halen en nu zat hij bij haar thuis onder de tafel. Toen we hem ophaalden ging hij ook nog eens kwijlen, dus brachten we hem gauw naar de dierenarts.

Niet in orde

We noemden hem Moriano, een passende naam voor een stoere, zwarte kater. Moriano was duidelijk niet in orde. Hij  bleek een schildklierafwijking te hebben, die afwijking veroorzaakte dan weer een verhoogde hartslag. Hij was ook mager, had een slecht gebit en open wonden achter zijn oren. Zijn oren waren van binnen erg vies. Gelukkig maar dat hij niet meer op straat hoefde te zwerven! Het leven van ongecastreerde katers op straat is niet makkelijk. Behalve hun kostje bij elkaar scharrelen, moeten ze ook nog eens hun territorium verdedigen tegen andere katers, en daarbij kan flink gevochten worden. Geen pretje, zeker niet als je ook nog eens niet fit bent en moeilijk ademt.

Doe dan maar..

Moriano kreeg medicijnen tegen een te snel werkende schildklier, en moest zich op doktersadvies rustig houden. Dat vond hij niet zo erg, hij lag relaxed op zijn bedje en genoot van zijn bakjes eten. Nou zag hij er natuurlijk erg indrukwekkend uit met zijn zwarte vacht, norse oogopslag en bolle wangen. Echt het uiterlijk van een vechtjas, dachten wij.  Schijn bedriegt, want hij bleek een hele lieve, zachtaardige kerel te zijn! Elke keer dat wij aankwamen met pilletjes of zalfjes voor zijn oren, had hij zoiets van: ehhh nou nee liever niet.. OK moet het echt?  Doe dan maar…

Hij heeft ook nog eens de gewoonte om tegen je te praten, niet door te mauwen, maar met een grappig murmel geluidje, dat helemaal niet past bij zo’n stoere kater. Als de verzorgers de kamer binnenkomen, staat hij vooraan in zijn hokje te kletsen. En ga je dan bij hem zitten, dan geeft hij duidelijk aan wat hij wil: lekker over zijn hoofd en in zijn nek kriebelen graag! Ga je daar lang genoeg mee door, dan gaat hij er heerlijk bij liggen met zijn voetjes in de lucht.

Lekker op de bank

Moriano voelt zich inmiddels veel beter. De wonden achter zijn oren zijn genezen, zijn gebit is behandeld en zijn oren zijn van binnen bijna schoon. Het is belangrijk om zijn oren goed in de gaten te blijven houden en zo nodig schoon te maken, gelukkig laat hij dit heel goed toe. Omdat hij schildklierpatiënt is, zal hij de rest van zijn leven 2x per dag een pilletje moeten slikken. Dat eet hij overigens makkelijk op hoor, gewoon door een lekker stukje natvoer en hap slik weg… Daarnaast moet er 2x per jaar een schildklier testje gedaan worden door de dierenarts, waarop de medicatie eventueel aangepast kan worden. Ook willen we 6 maanden na zijn plaatsing zijn gebit nog een keer controleren, zijn adoptanten zullen hiervoor een oproepje krijgen.

Moriano zoekt nu één of meer paar handen die hem de rest van zijn leven elke dag lekker willen aaien. Een appartement is voor hem het meest geschikt, want vanwege zijn schildklierafwijking is het niet veilig voor hem om buiten rond te lopen. Mag deze relaxte jongen lekker bij jou op de bank?

Moriano is gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. Hij is ongeveer 7 jaar oud.

Wil jij kennismaken met Moriano? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Moriano: een lieve zwerver (7 jr.)