Mooie Gracie helpt met schoonmaken (5-6 jaar)

5 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Honden: hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Gracie heeft het bij ons wel gezien. Regelmatig treffen we haar aan in de sluis – de ruimte die die kattenkamer afschermt van de gang. De slimme dame maakt zelf maar even de deur open om te zien of er verderop nog wat te beleven valt. Ze vindt haar kamer nogal saai.

Kaal en korstjes

Gracie kwam bij ons binnen met kale plekken en heel veel korstjes op haar huid. Ze had enorme jeuk en bleef maar krabben. Natuurlijk word je daar behoorlijk chagrijnig van. Gracie had wel wat anders aan haar kop dan lief te zijn tegen haar verzorgers.

Allergie

Het was duidelijk dat dit poesje een heftige allergische reactie had. Maar voor wat? Vlooien? Voedsel? We zijn in ieder geval begonnen met een onstekingsremmer want die huid moest zo snel mogelijk rustiger worden. Daar reageerde ze gelukkig goed op, maar haar gedrag bleef nog wat onvoorspelbaar. Bovendien vond ze de andere katten in de kamer echt helemaal niks. Ze werd er zenuwachtig en boos van.

Bijdehandje

Gracie kreeg een eigen kamertje waar ze lekker dag en nacht kon los lopen. Dat deed haar goed. Ze ontspande en liet haar sociale kant zien. Nu kennen we Gracie als een lieve kletskous, die aandacht en spelen heel leuk vindt. Ze komt op schoot zitten en helpt graag mee als haar slaapplekjes en de kamer worden schoongemaakt. En ze is een bijdehandje dus. Ze krijgt de deur naar de sluis binnen de kortste keren open. Heel af en toe is ze het niet met je eens en kan je dan gefixeerd aan kijken, maar ze is gelukkig snel af te leiden. Mooie Gracie wil graag bij ervaren kattenmensen wonen, die de tijd hebben om met haar te kletsen en te spelen.

Kuurtje

De allergie was na een kuurtje prednisolon weer onder controle. De korstjes trokken weg. Gelukkig maar, een voedselallergie is veel complexer. We vermoeden dat ze een allergische reactie door vlooien heeft gehad. Het is dan ook belangrijk haar regelmatig te ontvlooien. Ze kan van 1 vlo al enorme last krijgen.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je Gracie het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om haar in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Gracie mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Gracie is ongeveer 5 á 6 jaar oud jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Gracie? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Clara Mazèl

 

 

          

 

 

 

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!