Mooie Elmyra in de grote mensenwereld
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Mooie Elmyra in de grote mensenwereld

Mooie Elmyra in de grote mensenwereld

4 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

* Andere katten: dit hebben we nog niet kunnen proberen
* Honden: een rustige hond lijkt ze wel okay te vinden.
* Kinderen: 16+
* Appartement met tuin of appartement met afgesloten balkon (geheel met gaas afgezet)
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

Mooie Elmyra was een eindje meegereden onder de motorkap van een bestelbus… Hartstikke eng! Gelukkig heeft ze dat nare avontuur goed overleefd.

Rare figuren die mensen!

De lichamelijke schade viel dus gelukkig mee. Maar Elmyra was niet gechipt, en ondanks ons bericht op de website Amivedi (voor zoekgeraakte en gevonden huisdieren) konden we geen eigenaar vinden. En haar gedrag maakte ook dat wij twijfelden: is dit mooie meisje wel gewend aan een huis, aan wonen samen met mensen, of is ze een zwerfkat? Ze vond ons duidelijk wel heel interessant, maar ook heeeel raar.

Ambivalent

We noemen dit ‘ambivalent gedrag’: Elmyra is duidelijk enorm geïnteresseerd in ons, en zoekt steeds contact, door te miauwen en naar je toe te komen. Tegelijk is ze duidelijk onwennig in de omgang en in geval van twijfel geeft ze dan toch maar gauw een tikkie. Je weet ten slotte nooit wat ze van je willen, die mensdieren. “Wat moet ik hier nu van vinden??” Zo’n tikkie stelt weinig voor, en ze blijft ook weer naar je toekomen, want ze is dol op leven in de brouwerij en op ontdekkingstochtjes.

Toch best wel leuk hier

Haar nieuwsgierigheid heeft dus gelukkig de overhand, en ze maakt graag met alles en iedereen kennis. Met mensen, maar ook met katten en honden. Niet dat ze meteen overstag gaat hoor! Neee, want je moet wel voorzichtig blijven, toch. Maar het is allemaal wel heel interessant. Ook onze geweldige lobbes-hond, waarmee we katten graag even laten kennismaken, vindt ze heel boeiend. Staart omhoog, snuffelen… en dan toch weer even terug.
We zien in Elmyra dus een leuke lieve kat die vertrouwen moet krijgen en een veilige omgeving, zodat ze helemaal kan opbloeien. Ze is jong, ze is nieuwsgierig, en als ‘t haar gegund is om terecht te komen in een fijne veilige omgeving, kan ze zich ontwikkelen tot een leuke, speelse, aanhankelijke meid.

Wennen

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Zorg ervoor dat Elmyra zich goed gaat hechten aan het huis en haar nieuwe mensen. We raden aan haar eerst in een aparte kamer te laten wennen en pas als ze snapt dat alles veilig is, haar beweegruimte langzaam uit te breiden. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Dit zal zeker enige weken tijd nodig hebben. Voorkomen moet worden dat ze té snel naar buiten wordt gelaten, dan is de kans op weglopen groot.

Elmyra wordt geschat ca. 2 jaar, ze is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt

Wil jij kennismaken met deze lieverd? Vul onderstaand formulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

Dit dier is al geadopteerd!